Delegacije Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Hrvatskog zbora športskih novinara (HZŠN), boravit će od 9. do 12. veljače u Torinu u posjeti Organizacijskom odboru 20. zimskih olimpijskih igara T...

Delegacije Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Hrvatskog zbora športskih novinara (HZŠN), boravit će od 9. do 12. veljače u Torinu u posjeti Organizacijskom odboru 20. zimskih olimpijskih igara 'Torino 2006' (TOROC).

U delegaciji HOO-a su v.d. direktor Ureda za Olimpijski program (UZOP) Damir Šegota, član Vijeća HOO-a i predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Srećko Ferenčak, direktor marketinga HOO-a Ranko Ćetković te izvršna tajnica UZOP-a Maja Gencel, dok će ispred HZŠN-a u Torinu boraviti novinar Robert Šalinović. Zbog poslovnih obveza, svoj izostanak je opravdala članica Vijeća i predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković-Gruden, a v.d. glavni tajnik HOO-a Josip Čop je zbog bolesti putovanje morao otkazati.

Za vrijeme četverodnevnog boravka u gradu domaćinu 20. zimskih olimpijskih igara, delegacija će obići sportska borilišta na kojima će se odvijati natjecanja te se susresti s direktorima pojedinih ureda unutar TOROC-a odgovornima za transport, smještaj, odnose s nacionalnim olimpijskim odborima, odjelom za akreditacije, marketing. Bit će to prilika za što boljim upoznavanjem stvari na terenu koje će omogućiti kvalitetnu pripremu nastupa hrvatskih sportaša u Torinu.