Uz veličanstveni vatromet, glazbu i ples 25. veljače, u 4 sata po našem vremenu, na olimpijskom je stadionu u Salt Lake Cityu ugašen olimpijski plamen, čime su službeno zatvorene XIX. zimske olimpij...

Uz veličanstveni vatromet, glazbu i ples 25. veljače, u 4 sata po našem vremenu, na olimpijskom je stadionu u Salt Lake Cityu ugašen olimpijski plamen, čime su službeno zatvorene XIX. zimske olimpijske igre.

Svečanost zatvaranja na prepunom su stadionu obilježile izvedbe brojnih polularnih glazbenika i plesača, a posebno je oduševljenje publike izazvao mimohod sportaša -sudionika Olimpijskih igara. Igre je službeno zatvorio predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge, koji je u govoru pohvalio domaćine Igara za odlično obavljen posao, te najavio održavanje XX. zimskih olimpijskih igara u talijanskom Torinu 2006.

Na XIX. zimskim olimpijskim igrama sudjelovalo je 2.526 sportaša iz 78 zemalja, koji su se u 17 dana na brojnim borilištima natjecali u 78 sportskih disciplina. Najuspješnija zemlja po broju odličja je Njemačka, čiji su sportaši osvojili 35 medalja, od čega 12 zlatnih, a slijede Norveška s 24 medalje (11 zlatnih), te domaćin SAD s 34 medalje (10 zlatnih).

Hrvatska, čiju je zastavu na zatvaranju nosio vozač hrvatske bob reprezentacije Ivan Šola, na toj je ljestvici zauzela izvrsno 11. mjesto, s nezaboravne tri zlatne i jednom srebrnom medaljom Janice Kostelić.