Pjongčang, 25. veljače 2018. - Spektakularnom svečanošću, koja je obilovala plesom, glazbom, svjetlosnim efektima, vatrometom i demonstracijom raznih tehnoloških inovacija, u Pjongčangu su zatvorene XXIII. zimske olimpijske igre.

Nakon 16 natjecateljskih dana, sa sudjelovanjem 2924 olimpijke i olimpijca te podijeljena 102 kompleta medalja, kao najbolja zimska sportska nacija pokazala se Norveška s rekordnih 39 odličja (na jednim Igrama). Nažalost, hrvatski sportaši nisu uspjeli nastaviti trofejni niz, započet 2002. godine u Salt Lake Cityju, a najbolje ostvarenje naših 19 predstavnika 12. je mjesto skijaša Filipa Zubčića u alpskoj kombinaciji. Posljednjeg dana Igara nastupio je samo hrvatski bob četverosjed koji je u trećoj vožnji potvrdio 28. mjesto iz subotnjeg programa, bez prava nastupa u finalnoj vožnji. Zlato su osvojili Nijemci, a srebro su podijelile druga njemačka i najbolja korejska posada.
Hrvatski stjegonoša na zatvaranju Igara bio je Dražen Silić, pilot hrvatskog boba dvosjeda i četverosjeda:
- Bila mi je velika čast nositi hrvatsku zastavu na zatvaranju Igara, iako mislim da je bilo i drugih sportaša koji su to zaslužili, kao recimo Daria, koja je naša prva sanjkašica na Zimskim olimpijskim igrama. Naravno, tu su i ostali naši olimpijci… Nominalno ja sam bio nositelj zastave, ali to je zapravo bio momčadski čin, nosio sam je u ime bob posade…
ZOI u Pjongčangu zatvorio je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach, zahvalivši Korejcima na sjajnom domaćinstvu i organizacijskom iskoraku u budućnost. Nakon toga predao je olimpijski stijeg predstavniku sljedećeg domaćina - Pekinga 2022. godine. (hoo/vk)