Ispis

Pjongčang, 24. veljače 2018. - Na sastanku članova Misije HOO-a i vođa ekipa po sportovima, čiji predstavnici još borave u Olimpijskom selu u Pjongčangu, izabran je nositelj hrvatske zastave na svečanosti zatvaranja Zimskih olimpijskih igara. Bit će to pilot dviju bob posada Dražen Silić.

Vođe ekipa predložili su tri kandidata:
1) Daria Obratov (sanjkanje)
2) Krešimir Crnković (skijaško trčanje)
3) Dražen Silić (bob)

OBRAZLOŽENJE ODLUKE: Budući da je rezultat temeljni kriterij odabira, Krešimir Crnković je ostvarenim 47. mjestom u utrci na 15 km nominalno iza Darije Obratov, koja je ostvarila 27. mjesto u singlu sanjkašica i Dražena Silića koji je nastup u bobu dvosjedu završio na 29. mjestu. S obzirom na vlo slične plasmane Obratov i Silića, te otvorene mogućnosti Silića da u trenutku donošenja odluke (subota navečer po korejskom vremenu) izbori još bolji plasman u sutrašnjim završnim utrkama boba četverosjeda, zajednička odluka je da će stjegonoša biti DRAŽEN SILIĆ.
Njemu u prilog ide i činjenica da je s posadom boba jedini od predloženih kandidata kroz kvalifikacije izborio izravan plasman na ZOI, te je kasnije i nastupio na Igrama u dvjema zasebnim disciplinama - bobu dvosjedu i bobu četverosjedu.

Dražen Silić je rođen 25. svibnja 1985. godine u Puli. Po zanimanju je kineziolog (nastavnik tjelesnog odgoja). U Pjongčangu 2018. debitirao je na Zimskim olimpijskim igrama na najzahtjevnijoj poziciji u momčadi - kao pilot dvosjeda i četverosjeda. (hoo/vk)