Pjongčang, 23. veljače 2018. - U subotnjem skijaškom maratonu s masovnim startom na 50 km klasičnim načinom hrvatski nordijci na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu neće imati predstavnika.

Jedini kandidat, Krešimir Crnković, odustao je od prijave nakon konzultacija sa svojim biatlonskim trenerom Dejanom Brajdićem.
- Odlučili smo da ne startam u ovoj utrci zbog samih okolnosti i zbog nekih promjena u planu treninga. Bio bi to izazov za mene, jer ovdje je jedna od rijetkih prilika kada se može trčati ta utrka. Nadam se da ću za četiri godine imati opet priliku trčati je. Iskoristit ću ove uvjete i trenirati dalje za svoja natjecanja - kazao je Crnković koji se nakon uspješnog olimpijskog izleta u skijaško trčanje, već idućega tjedna vraća obvezama u svom izvornom sportu - biatlonu.
Pretposljednji dan Zimskih olimpijskih igara od naših će sportaša nastupom obilježiti jedino bobisti. Četverosjed u sastavu: Dražen Silić, Mate Mezulić, Benedikt Nikpalj i Antonio Zelić odradit će prve dvije vožnje, a u nedjelju treću i - uđu li u Top 20 - četvrtu vožnju. (hoo/vk)