Ispis

Pjongčang, 20. veljače 2018. - Nakon završetka natjecanja u dvosjedu, hrvatski bobisti okrenuli se svojoj "originalnoj" inačici - četverosjedu. Nije bilo klasičnog spustaškog treninga (staza se renovira i dotjeruje) nego svakodnevno okupljanje koje ovom prilikom zapravo i nije bilo ono obično, svakodnevno.

Naime, hrvatske bobiste posjetio je knez Albert II od Monaka, poznati zaljubljenik u ovaj sport i prijatelj našeg izbornika Ivana Šole. U kraćem razgovoru monegaški je vladar izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da Hrvatska s dvije posade sudjeluje na ZOI u Pjongčangu, evocirajući i sjećanja iz susreta s našim izbornikom koji je dugo bio zaokupiran samo četverosjedom. Naravno, aktualnoj posadi četverosjeda poželio je što brže i čistije vožnje te što bolji plasman u natjecanju ovoga vikenda.

Izbornik Šola pozvao je kneza Alberta II da ga na ljeto posjeti na Šolti. Osim izbornika Šole, s vladarom kneževine Monako družili su se svi olimpijci iz bob reprezentacije (Dražen Silić, Mate Mezulić, Benedikt Nikpalj, Antonio Zelić i pričuvni član Đulijano Koludra) te predsjednik Saveza Ivo Smrke. Naš bobiste u subotu čekaju dvije kvalifikacijske utrke, u nedjelju još i treća, a uđu li u Top 20, borit će se u skupini koja odlučuje o raspodjeli medalja.