Pjongčang, 18. veljače 2018. - Na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu počela su i natjecanja u bobu, a Hrvatska je prvi put u svojoj sportskoj povijesti imala predstavnike u dvosjedu. Dosad je na trima Igrama nastupao samo olimpijski bob četverosjed.

Pilot Dražen Silić i gurač Benedikt Nikpalj nastupili su u prvim vožnjama olimpijske konkurencije od 30 najboljih svjetskih bobova. Sukladno rejtingu, te prvom susretu sa stazom u Pjongčangu, kao i činjenici da su odradili samo šest spuštanja u iznajmljenom korejskom bobu, od naših se bobista nije moglo puno ni očekivati.
U redoslijedu nakon dvije vožnje nalaze se na posljednjem, 30. mjestu. Ostvareno vrijeme je 50.91, što znači 1,64 sekunde zostatka za vodećim Nijemcima Nicom Waltherom i Christanom Poserom. U odnosu na pretposljednje, olimpijske sportaše iz Rusije Andrianova i Selikova, zaostaju 33 stotinke sekunde.
U ponedjeljak će naš dvojac ponovno na stazu, vozit će treću utrku, dok će se, ubrzo nakon nje, u finalnoj - četvrtoj utrci, ogledati 20 najboljih posada u borbi za olimpijska odličja. (hoo/vk)