Pjongčang, 18. veljače 2018. - Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je 24. mjesto u veleslalomskoj utrci Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u Pjongčangu. Zubčić je u prvoj vožnji bio 23., a u drugom “laufu” nije uspio bitnije popraviti plasman.

Sa 19. vremenom druge vožnje na kraju je završio na 24. mjestu, zaostavši za olimpijskim pobjednikom 3.80 sekundi.
- Dobro sam skijao drugi 'lauf', ali staza je takva da ne dopušta niti sitne pogreške, a ja ih znam raditi. Nažalost, danas nije išlo, probat ćemo nešto napraviti u slalomu – poruka je Filipa Zubčića.
Drugi naš predstavnik, Samuel Kolega, nije se plasirao u Top 30. Startao je kao 57., a završio na 45. mjestu. U drugoj, bolje odrađenoj, vožnji imao je 36. rezultat za ukupno 37. mjesto, sa zaostatkom od 10.70 sekundi za pobjednikom.
A olimpijski pobjednik još jednom je, u samo nekoliko dana, Austrijanac Marcel Hirscher. Osvojio je i drugo zlatno odličje na ZOI u Pjongčangu, nakon što je prethodno slavio u alpskoj kombinaciji. Norvežanin Henrik Kristoffersen i Francuz Alexis Pinturault zaslužili su srebro i broncu. Norvežanin je imao sekundu i 27 stotinki lošiji rezultat od pobjednika. Slovenac Žan Kranjec nije dočekao pogreške vodećeg terceta u drugoj vožnji i završio je na neslavnom četvrtom mjestu.
Austrijanac je izraziti favorit i za slalomsko zlato u utrci koja se vozi u srijedu, 22. veljače, i u kojoj će naše skijanje imati čak četiri aduta: Filipa Zubčića, Mateja Vidovića te braću Samuela i Eliasa Kolegu. (hoo/vk)