Pjongčang, 17. veljače 2018. - Nakon što smo ozljedom Leone Popović u veleslalomskoj utrci, ostali bez jedine skijaške predstavnice u subotnjem superveleslalomu, nitko od hrvatskih olimpijaca danas nije izlazio na borilišta.

A upravo je u spomenutom superveleslalomu 22-godišnja češka skijašica Ester Ledecka kreirala najveću senzaciju dosadašnjeg tijeka Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, osvojivši zlatnu medalju sa stotinkom prednosti ispred srebrne Austrijanke Anne Veith i 11 stotinki ispred brončane Tine Weirather iz Lihtenštajna.

Nedjelja, pak, donosi dvostruki program našim predstavnicima. Filip Zubčić i Samuel Kolega nastupit će u veleslalomu skijaša, a u večernjim satima (po korejskom vremenu, u podne po hrvatskom) prvi put u povijesti hrvatskih zimskih sportova gledat ćemo nastup našeg boba dvosjeda na ZOI. Pilot Dražen Silić i kočničar Benedikt Nikpalj odradili su posljednji trening uoči dviju nedjeljnih utrka.

- Imali smo na treningu malo veći zaostatak nego što smo očekivali, ali to je posljedica upoznavanja i staze i boba. Mislim da smo jedina posada koja ovdje još nije nastupala, a osim toga vozit ćemo iznajmljeni korejski bob, za koji smo procijenili da bi trebao biti bolji od našeg prethodnog. Trebalo nam je još malo vremena, ali što je - tu je, dat ćemo sve od sebe za što bolji rezultat – poruka je Dražena Silića.

Treća utrka očekuje naš bob dvosjed već u ponedjeljak, a ukoliko izbori mjesto u Top 20, iste večeri nastupit će i u četvrtoj - finalnoj utrci. (hoo/vk)