Pjongčang, 16. veljače 2018. - U dvostrukom programu alpskog skijanja na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u petak je nastupilo četvero naših olimpijaca. U superveleslalomskoj utrci na stazi u Jeongseonu Natko Zrnčić-Dim zauzeo je 29. mjesto (2,61 sekunde sporiji od pobjednika), dok Filip Zubčić nije uspio završiti utrku.

U iznimno dramatičnoj završnici zlatnu medalju osvojio je Austrijanac Matthias Mayer (1:24.44), samo 13 stotinki brži od srebrnog Švicaraca Beata Feuza, dok je bronca otišla u Norvešku, Kjetilu Jansrudu, koji je za pobjednikom zakasnio 18 stotinki sekunde.
I skijašice su drugi dan zaredom imale veliki olimpijski izazov. U (odgođenoj) slalomskoj utrci Andrea Komšić je još jednom bila blizu ulaska u elitnu skupinu. Na kraju je zauzela 31. mjesto (7,63 sekunde zaostatka za pobjednicom), a jedna od najmlađih u olimpijskoj konkurenciji, Ida Štimac, nije uspjela stići do cilja u drugoj vožnji, nakon 37. mjesta u prvoj.
Slalomsko olimpijsko zlato završilo je oko vrata senzacionalne pobjednice, Šveđanke Fride Hansdotter, koja nije bila u krugu izrazitih favoritkinja. Druga je, sa samo pet stotinki zaostatka, bila Švicarka Wendy Holdener, a treća Austrijanka Katharina Gallhuber. Najveća favorikinja za zlato, braniteljica naslova iz Sočija 2014., Amerikanka Mikaela Shiffrin, iznenađujuće je ostala bez odličja. Završila je nastup na četvrtom mjestu sa 40 stotinki sekunde zaostatka za pobjednicom.
Ozljedom Leone Popović u četvrtak Hrvatska neće imati predstavnicu u subotnjem superveleslalomu skijašica.

Skijaški trkači natjecali su se slobodnim načinom na dionici od 15 kilometara. U konkurenciji čak 119 natjecatelja naši su se predstavnici uspjeli plasirati u središnji dio redoslijeda - Krešimir Crnković stigao je 47., a Edi Dadić 53. Zlatnu medalju osvojio je Švicarac Dario Cologna. (hoo/vk)