Pjongčang, 7. veljače 2018. - Hrvatski stanovnici Olimpijskog sela u Pjongčangu u srijedu su došli na svoje - podignuli su na jarbol nacionalnu trobojnicu. Domaćini Zimskih olimpijskih igara (9. - 25. veljače 2018.) dočekali su hrvatsko izaslanstvo i poželjeli dobrodošlicu te uspješan nastupa na Igrama našim olimpijcima.

 

Na toj mini-svečanosti šef Misije HOO-a na ZOI u Pjongčangu, Damir Šegota, predao je „gradonačelniku“ Olimpijskog sela Ryu Seung Minu prigodne darove iz Hrvatske.

- Domaćini se stvarno trude na svakom koraku da sve besprijekorno funkcionira. Zasad zaslužuju sve pohvale, nismo se suočili s većim problemima. Vjerujem da će ovo biti odlično organizirane Igre, unatoč velikoj hladnoći - rekao je Šegota.

Svečanosti su nazočili i brojni hrvatski olimpijci - predstavnici u bobu, skijaškom trčanju i sanjkanju, kao i volonteri koji brinu za našu reprezentaciju. Pridružili su se predstavnici olimpijskih izaslanstva Španjolske, Litve, Madagaskara i Estonije. Nakon aklimatizacije (privikavanja na korejsku zimu), naši olimpijci nastavljaju s treninzima te s pripremama za svečano otvorenje Igara 9. veljače. (hoo/pn/vk)