Zagreb, 25. siječnja 2018. - Ususret skorašnjim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu Veleposlanstvo Republike Koreje priredilo je prijam i večeru za hrvatske olimpijce i članove Misije HOO-a na Igrama u njihovoj domovini.

U ulozi vrhunskog domaćina bio je Njegova Ekselencija Won-sup Park, veleposlanik Republike Koreje u RH, a hrvatsko izaslanstvo predvodio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Prijamu u korejskom veleposlanstvu nazočili su i olimpijci, članovi hrvatskog boba Dražen Silić, Benedikt Nikpalj, Mate Mezulić i izbornik Ivan Šola, te za nas najveća senzacija olimpijskih kvalifikacija, sanjkašica Daria Obratov.
U ugodnom razgovoru, uz tradicionalne korejske specijalitete, veleposlanik Won-sup-Park pokazao je respektabilno znanje o hrvatskom sportu, ali i o hrvatskoj obali, gospodarskim potencijalima, vinima… Predsjednik Mateša upoznao je Nj. E. s poviješću državnih odnosa Republike Hrvatske i Republike Koreje, s tradicijom od 25 godina, te pozvao korejske tvrtke s predstavništima u RH da sponzoriraju hrvatski sport.
I olimpijci su bili oduševljeni prijamom i gostoljubivošću domaćina, kao i cjelokupnog osoblja Veleposlanstva Republike Koreje. Sanjkašica Daria Obratov teško je nalazila riječi oduševljenja, a posada boba najavila je da joj prilagodba na korejsku “kuhinju” neće predstavljati problem.
Njegova Ekselencija Won-sup Park poželio je hrvatskim sportašima uspješne nastupe na ZOI-ju u njegovoj domovini. (hoo/vk)