Hrvatski olimpijski odbor i tvrtka Fokus Medical d.o.o., ekskluzivni zastupnik renomiranih europskih proizvođača medicinske opreme, sklopili su, u petak 15. prosinca 2006., ugovor o partnerstvu sa z...

Hrvatski olimpijski odbor i tvrtka Fokus Medical d.o.o., ekskluzivni zastupnik renomiranih europskih proizvođača medicinske opreme, sklopili su, u petak 15. prosinca 2006., ugovor o partnerstvu sa zajedničkim ciljem stvaranja potrebnih uvjeta za pripreme, natjecanja i nastup hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru 2010., i drugim međunarodnim natjecanjima na kojima nastupaju hrvatski sportaši.

Četverogodišnjim ugovorom koji su potpisali direktor Fokus Medicala Danko Prgomet i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop, Fokus Medical se obvezao na donaciju medicinske opreme i novčane potpore u ukupnom godišnjem iznosu od 100.000,00 kuna. Partnerstvo Hrvatskog olimpijskog odbora i Fokus Medicala datira iz 1992. godine s prvim nastupom hrvatskih sportaša na OI u Barceloni 1992. godine i do danas se uspješno potvrđuje. Tvrtka Fokus Medical donirala je za pripreme i nastup hrvatskih sportaša na OI u Ateni 2004. aparate za fizikalnu terapiju i za trajno korištenje sportašima u skrbi Hrvatskog olimpijskog odbora.