"Karijera nakon karijere" akcija je Hrvatskog olimpijskog odbora i tvrtke KING ICT koja hrvatskim sportašima donira obrazovni program ECDLBOX čime sportaši stječu Europsku računalnu diplomu koja se ...

"Karijera nakon karijere" akcija je Hrvatskog olimpijskog odbora i tvrtke KING ICT koja hrvatskim sportašima donira obrazovni program ECDLBOX čime sportaši stječu Europsku računalnu diplomu koja se upisuje u radnu knjižicu. U prostorijama HOO-a, u srijedu 27. rujna 2006. ugovor o donaciji potpisali su glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop i član Uprave KING ICT-a Plamenko Barišić, a potpisivanju ugovora nazočio je i atletičar i bobist, sudionik dvaju Olimpijskih igara u Ateni 2004. i Torinu 2006., Jurica Grabušić.

Europska računalna diploma (engl. European Computer Driving Licence) međunarodno je priznati dokaz poznavanja temelja informatičkih tehnologija i uporabe računala. ECDL program je dio strategije razvoja Republike Hrvatske koju je usvojio i Hrvatski sabor, a diploma se upisuje u radnu knjižicu. Ovom akcijom obuhvaćeni su olimpijski kandidati za OI Peking 2008., sportaši I kategorije i sportaši korisnici programa Individualne skrbi o mladim sportašima. Pokazalo se da je interes hrvatskih sportaša za ovakvo dodatno usavršavanje i obrazovanje iznimno velik što se vidi i po broju prijavljenih - čak 168.

Jedna od brojnih prednosti ECDLBOX-a svakako je mogućnost učenja od kuće, na vlastitom računalu, bez odlaska na predavanja. Naime, ECDLBOX sadrži multimedijalni i interaktivni e-obrazovni materijal koji sadrži predavanja, demonstracije i riješene primjere, a takav način prezentacije gradiva polazniku simulira učioničko okruženje. Uz to dobije se i tiskani ECDL priručnik te zbirka pripremnih predispita. Ovakav način dodatnog obrazovanja i usavršavanja pokazao se praktičnim za hrvatske vrhunske, perspektivne i mlade sportaše koji često nisu u mogućnosti uskladiti svoje sportske obveze s dodatnim obrazovanjem.

Prednosti akcije Hrvatskog olimpijskog odbora i KING ICT-a "Karijera nakon karijere" prepoznali su brojni hrvatski sportaši među kojima su rukometaš Davor Dominiković, stolnotenisači Zoran Primorac i Sanja Pauković, veslači Siniša i Nikša Skelin i Oliver Martinov, atletičari Ivana Brkljačić i Jurica Grabušić te boksači Marijo Šivolija i Vedran Đipalo.