Zajedničkom suradnjom Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatske Lutrije i Auto Zubaka, u utorak 12. srpnja potpisivanjem ugovora o suradnji, pokrenut je projekt Olimpijska srećka. Hrvatska Lutrija od ...

Zajedničkom suradnjom Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatske Lutrije i Auto Zubaka, u utorak 12. srpnja potpisivanjem ugovora o suradnji, pokrenut je projekt Olimpijska srećka. Hrvatska Lutrija od 19. srpnja do 15. studenog u prodaju će pustiti oko tri milijuna srećaka, po cijeni od 10 kuna, a sedam posto od svake prodane srećke namijenjen je financiranju Individualnog programa posebne skrbi o mladima Hrvatskog olimpijskog odbora. Srećka se sastoji od dva dijela, a svaki igrač ima četiri šanse za dobitak; dvije u igri na sreću i dvije u nagradnoj igri. Nagrade su milijun kuna, automobil VW Passat i četiri automobila VW Polo te putovanja na zimske Olimpijske igre u Torino.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora rekavši kako je to značajan iskorak u financiranju hrvatskog sporta u cjelini, a posebno mladih sportašica i sportaša kojima je pomoć neophodna. Individualni program posebne skrbi o mladima, čija je voditeljica Gordana Borko, u Hrvatskom olimpijskom odboru je pokrenut 1998. godine s ciljem očuvanja sportske kvalitete, unapređenja i razvoja mladih hrvatskih sportaša, a program skrbi o osiguranju stručnih, tehničkih, materijalnih i životnih uvjeta najnadarenijih sportaša.

Opravdanost programa pokazala se kroz sportaše korisnike ovog programa, a koji su danas vrhunski sportaši i osvajači olimpijskih medalja. Potpisivanju ugovora nazočili su bivši i sadašnji korisnici programa Ivana Brkljačić, Edis Elkasević, Bruno Barbić, Ivan Gorjanc, Jurica Grabušić i Aleksej Puninski.