Poreč, 15. svibnja 2022. - Nakon dvije godine stanke, prekrasni svibanjski vikend u Poreču bio je u znaku Plava Laguna Polumaratona. Na trkačkim stazama u Zelena Resortu, Plava resortu i samom Poreču uživalo je 820 sudionika iz Hrvatske i još četiriju država: Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije.

U subotnjem popodnevnom programu održane su dječje utrke Pepi Kids Run, posebno namijenjene najmlađima za zabavan ulazak u svijet trčanja, a njima su prilagođene distance od 400 do 1800 metara. Potom je održana i utrka koju trče roditelji i djeca (Family Run u duljini od 4000 metara). 

Polumaraton, kao i utrka 10 K bila je na rasporedu u nedjelju. Polumaraton je podrazumijevao upola kraću dionicu od klasičnog maratona (42 km), a zacrtani 21 kilometar trčao se na stazi od Hotela Parentium Plava Laguna, preko Plava Resorta, do grada Poreča, i natrag prema hotelu Parentium (dva kruga). Sudionici su mogli izabrati i kraću utrku od 10 K - od hotela Parentium, preko Plava Resorta do grada Poreča i natrag.  

Pobjednik glavne utrke je Talijan Alessio Milani koji je porečki Plava Laguna Polumaraton istrčao za 1 sat i 12 minuta. Najbrža u ženskoj konkurenciji je također Talijanka Mariangela Stringaro koja je polumaratonsku utrku završila za 1 sat i 31 minutu.

Direktor utrke Goran Vrus nije krio zadovoljstvo uspješnim izdanjem porečkog Polumaratona:
- Utrka je bila fantastična, od sjajne atmosfere i idealnog vremena. Od trkača stižu same pohvale, posebno su zadivljeni lokacijom utrke koja je doista pod ovako dobrim vremenu pružila natjecateljima sve što mogu poželjeti. Želja nam je u budućnosti od ove utrke napraviti iz godine u godinu sve veće događanje koje će postati popularno na europskoj karti. Zahvaljujemo turističkim zajednicama Poreča i Funtane na potpori i podršci u organiziciji ovog događanja.

Gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić naglasio je važnost povratka Polumaratona za turističku ponudu grada Poreča:

- Polumaraton za Poreč ove godine predstavlja nastavak jedne odlične sportske predsezone u našem gradu, a najavljuje i manifestacijama još bogatiji ostatak godine. Koliko nas vesele nove manifestacije, toliko smo ponosni i na sve one koje su već postale tradicionalne te iz godine u godinu u naš grad dovode brojne sportaše. (glas.istre/hoo)