Zagreb, 14. listopada 2021. - Od 15. do 17. listopada Poreč je domaćin 5. izdanja Sport Festa, događaja regionalnih razmjera koji okuplja brojne sportaše i rekreativce, atraktivne predavače i izlagače, proizvođače sportske opreme i hrane, tvrtke i udruge koje se bave uslužnim djelatnostima u sportu. Drugim riječima, okuplja sve one koji imaju aktivne veze sa sportom i kojima je cilj spojiti strast prema sportu i zdrav način života.

 

I ovogodišnje izdanje održat će se u dvorani Žatika i njezinu okruženju, budući da će na programu biti i veliki broj sportskih natjecanja i popratnih događanja za sve uzraste.

Naglasak konferencijskog dijela Sport Festa bit će na olimpijskoj godini i na događanjima iz Tokija, a o njima će svoje dojmove podijeliti predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - Zlatko Mateša i Siniša Krajač, te olimpijci Martin Sinković, Tin Srbić i Ana Đerek. Uz njih, nastupit će i brojni drugi odlični predavači, među kojima su: Nikola Pilić, Dubravko Šimenc, Igor Boraska, Tomislav Družak, Željko Gabron, Loris Peršurić, Hrvoje Horvat, Marijan Kustić, Marko Vukojević i Danijel Šaškin.

 

Sajamski dio, koji je otvoren za sve posjetitelje od petka do nedjelje, bit će kao i uvijek interaktivan, uz mnogo prilika za isprobavanje najmodernije sportske opreme i sudjelovanje u raznim sportskim vježbama i natjecanjima. Neka od njih uključuju Run Fest utrku, crossfit i body building natjecanja, dodgeball utakmice, hrvatski lacrosse kup, flying disc, obaranje ruku, plesno natjecanje i brojne druge sadržaje.

Hrvatski olimpijski odbor i ove će godine na Sport Festu biti zastupljen s posebnim štandom, na kojem će se uz promociju sponzora i partnera, posjetitelji moći i zabaviti uz atraktivne virtualne (VR) igre.

 


RASPORED DOGAĐANJA (HOO):

 

Petak, 15. listopada

11:15 Trideset godina Hrvatskog olimpijskog odbora/ Aktualni trenutak hrvatskog sporta kroz prizmu Tokija - Zlatko Mateša i Siniša Krajač
12:45 Tokio naših snova by Toyota - Tin Srbić i Ana Đerek
13:15 Štand HOO-a - VR igre za olimpijce i sportske dužnosnike

 

Subota, 16. listopada

14:30 Biti olimpijac: kako uspjeti i ostati na vrhu - Martin Sinković
15:00 Olimpijski marketing by Allianz - Marko Vukojević
15:30 Štand HOO-a - VR igre za olimpijce i sportske dužnosnike