Zagreb, 6. srpnja 2021. - Na povijesnom mjestu za zagrebački, ali i hrvatski sport - kod Vidikovca u Parku Maksimir, u utorak je održana  promocija Leksikona najznačajnijih hrvatskih sportaša u organizaciji Autorske naklade Škarpa i uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora.

 

Kao svojevrsnu uvertiru u predstojeće Olimpijske igre u Tokiju knjigu su predstavili bivša olimpijka iz streljaštva Suzana Skoko, nekadašnji hrvatski automobilistički as Tihomir Filipović, najuspješniji hrvatski kuglač i predsjednik Sportskog saveza grada Zagreba Nikola Dragaš, medijski i brand stručnjak Božo Skoko te Damir Škarpa, autor i urednik ovog značajnog djela za hrvatsku sportsku publicistiku, prvog takvog u Hrvatskoj i Europi. Istaknuta je važnost ovakvog projekta koji na jednom mjestu sublimira sve značajne uspjehe hrvatskih sportaša i sportašica, olimpijaca i neolimpijaca, dokazujući da je hrvatski sport naš najjači brand u međunarodnim razmjerima.

 

Leksikon je uistinu vrijedno djelo sportske publicistike, u njemu se nalazi 686 najznačajnijih hrvatskih sportaša i sportašica iz 64 sportske grane u razdoblju od 1880. do studenoga 2019. godine, a sadržaj joj je obogaćen s više od 300 fotografija. (hoo)