Zagreb, 14. travnja 2021. - Tvrtka Toyota Hrvatska na vrlo konkretan je način započela s odbrojavanjem preostalih 100 dana do svečanosti otvaranja Olimpijskih, a mjesec dana kasnije i Paraolimpijskih igara u Tokiju. Svi posjetitelji Toyotina centra u Zagrebu imaju vidljiv digitalni podsjetnik s brojem preostalih dana do Igara u Tokiju.    

 

Toyota je globalni partner za mobilnost Međunarodnog olimpijskog odbora i Međunarodnog paraolimpijskog odbora. Partnerstvo je sklopljeno 2015. godine za razdoblje od 2017. do 2024. godine, a to znači da je Toyota dijelom olimpijske obitelji bila na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) i Zimskim paraolimpijskim igrama (ZPOI) u Pjongčangu 2018., a status mobilnog partnera olimpijaca i paraolimpijaca na svjetskoj razini imat će i tijekom ZOI-ja i ZPOI-ja u Pekingu 2022. te ljetnih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020. (odgođenih za ovo ljeto) i Parizu 2024. godine.

Istodobno sa zagrebačkim digitalnim brojačem dana do tokijskih Igara, identičan podsjetnik instaliran je i u Toyotinu centru u Ljubljani. (hoo/vk)