Zagreb, 2. listopada 2019. - Nakon vrlo uspješne prošlogodišnje premijere, Grad Poreč, partner Hrvatskog olimpijskog odbora i hrvatskih olimpijaca, ponovno je domaćin Sport Festa. Prvi hrvatski i najveći regionalni sportski sajam od 4. do 6. listopada u svom trećem izdanju vraća se u dvoranu Žatika. Ideja je okupiti na trodnevnom druženju sportaše, rekreativce, klubove, sportske udruge i predstavnike sportske industriju te ih povezati kroz sajamske aktivnosti i dvodnevnu konferenciju s dominatnim temama iz sportskog menadžmenta.

Ideja vodilja ovogodišnjeg Sport Festa je predstavljanje 360° sporta. Bogati program Sport Festa ove će godine uključivati Run Croatia utrku, BMX natjecanje, Red Bull događanja, klizanje, slobodno penjanje, natjecanje u obaranju ruku i mnoge druge sportsko-rekreativne aktivnosti. Konferencijski dio Sport Festa ponovno će obilježiti legende hrvatskog sporta poput Željka Mavrovića, Igora Blažinčića, braće Sinković, Line Červara, a najavljena su i iznenađenja.
Hrvatski olimpijski odbor imat će vlastiti štand na Sport Festu, a osim predstavljanja partnera, bit će predstavljena i kampanja Prema Suncu za OI u Tokiju. HOO dovodi i gosta predavača - Damira Martina. Dvostruki srebrni veslački olimpijac će skupa s paraolimpijkom Anđelom Mužinić, Martin će sudjelovati i na drugom izdanju Toyota Talka te se, u suradnji sa Sportskom zajednicom Poreča, družiti s mladim veslačima i jedriličarima iz lokalnih klubova.

Zahvaljujući kontinuiranoj podršci Grada Poreča, Valamar Riviere te ostalih pokrovitelja i partnera sajamski dio događaja i ove će godine biti besplatan za sve posjetitelje. (hoo/vk)