Ispis

Poreč, 15. listopada 2018. - Najveći sajam sporta u ovom dijelu Europe - Sport Fest u Poreču (12. - 14. listopada 2018.), novim je konceptom, bogatstvom sadržaja, posebnostima i novitetima očekivano privukao brojne posjetitelje. Usmjerenost Sport Festa prema zdravom načinu života manifestirala se i kroz praktične sportske aktivnosti - trčanje, mali nogomet, košarku 3x3, šahovsku simultanku…

Osim sajma sportske opreme i svega drugoga povezanog sa sportom, mnogima je bila zanimljiva i dvodnevna konferencija s temama iz područja sporta, na kojoj je u SC Žatika gostovalo dvadesetak eminentnih predavača, predvođenih proslavljenim skijaškim olimpijcem Ivicom Kostelićem. U sklopu ovogodišnjeg Sport Festa održano je predstavljanje, a potom i otvaranje prvog multifunkcionalnog dječjeg sportskog igrališta u Hrvatskoj.

 

I Hrvatski olimpijski odbor (HOO) imao je svoj štand, na kojem je promovirao atraktivne sportske artikle svoga glavnog sponzora - poljske tvrtke 4F, čijim su kreacijama vrlo zadovoljni na Olimpijske igre mladih u Buenos Aires nedavno otputovali hrvatski sportaši i sportašice u dobi od 15 do 18 godina. Među posjetiteljima HOO-ova štanda bio je i Ivica Kostelić sa suprugom Elin, boksači zagrebačkog BK Gladijator, kao i brojni drugi sportaši i sportski djelatnici. Nakon premijernog zagrebačkog i inovativnog porečkog, organizatori već sada najavljuju novi atraktivan Sport Fest dogodine - u njegovu trećem hrvatskom izdanju. (hoo/vk)