Poreč, 10. listopada 2018. - Od 12. do 14. listopada Poreč je domaćin Sport Festa, sajma sporta koji u praktičnoj manifestaciji ima puno širi kontekst od sajamskog. Uz predstavljanje proizvoda i usluga širokom spektru posjetitelja, temeljna mu je intencija aktualizirati važnost sporta i zdravog načina života među građanstvom.

Sport Fest će obilježiti sajam, zabava i konferencija. U petak i subotu, 12. i 13. listopada, u Maloj dvorani SC-a Žatika održat će se iznimno sadržajna konferencija s dvadesetak eminentnih predavača iz raznih sportskih područja, među kojima će biti i proslavljeni olimpijac Ivica Kostelić, „trener svih trenera“ Ćiro Blažević, dr. Vlasta Brozičević, Klaudija Bubalo i dr., a atraktivan će biti i subotnji Run Fest.
Trčat će se pet i deset kilometara, sa startom ispred SC Žatika u 11 sati. I ovogodišnji Sport Fest nudi obilje drugih zanimljivih sadržaja, što je sadržano i u najavnoj poruci organizatora: predstavljamo sve koji imaju aktivne veze sa sportom - sportaše i rekreativce, proizvođače sportske opreme i prehrane, tvrtke i udruge koje se bave uslužnim djelatnostima u sportu, spajamo sportske profesionalce, klubove, udruge i saveze s entuzijastima, lokalnim i državnim institucijama.
Nakon prošlogodišnjeg zagrebačkog izdanja, Sport Fest će u zasigurno još atraktivnijem izdanju zablistati ovoga vikenda u Poreču. Posjet sajamskom dijelu Sport Festa je slobodan. (hoo/vk)