Pula, 27. srpnja 2018. - U poslovnom sjedištu Unilinea, vodećeg hrvatskog turoperatora, svečano je potpisan ugovor o poslovnoj suradnji između Unilinea d.o.o. i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).

U nazočnosti predsjednika Uprave Unilinea Borisa Žgombe i predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše ugovor su potpisali članica Uprave Unilinea Sandra Gobin i pomoćnik glavnog tajnika za marketing HOO-a Ranko Ćetković.
Poslovnom suradnjom s Hrvatskim olimpijskim odborom kompanija Uniline najavljuje veliki iskorak u sportski turizam na novoj razini, putem inovativnog programa usmjerenog na svjetsku promociju Republike Hrvatske kao sportske destinacije te postaje službena putnička agencija Hrvatskog olimpijskog odbora i važna potpora hrvatskim olimpijcima.
O značenju ugovora za buduće poslovanje Unilinea predsjednik Uprave Boris Žgomba je izjavio: 

- Ponosni smo što postajemo članom hrvatske olimpijske obitelji. Suradnjom s Hrvatskim olimpijskim odborom osnažujemo naše dosadašnje poslovne aktivnosti na području sportskog turizma i najavljujemo novi iskorak u fokusu dosadašnje suradnje s nizom sportskih saveza i klubova te sudjelovanja u organizaciji značajnih sportskih događanja. Riječ je o jedinstvenom programu koji će promovirati hrvatsku sportsku i turističku infrastrukturu s pratećim uslugama na više domaćih destinacija i u desetak sportova na nov i integralan način što će biti ključno u pozicioniranju Hrvatske i kao sportsko-turističke destinacije.  

Zadovoljstvo novim poslovnim partnerom potvrdio je i čelni dužnosnik HOO-a Zlatko Mateša:

- Iznimno smo počašćeni činjenicom da će hrvatski olimpijci za partnera imati najuspješniju hrvatsku turističku agenciju, s poslovnicama i izvan Lijepe naše. Sport i turizam idealna su hrvatska kombinacija i vjerujem da će ova suradnja tek dobiti na cijeni uspjesima naših olimpijaca za dvije godine na Igrama u Tokiju. Kompaniji Uniline želim dobrodošlicu u hrvatsku olimpijsku obitelj, u kojoj će, uz istinske poslovne partnere i prijatelje, imati i vrhunsku promociju kroz sport. 

Svečano potpisivanje četverogodišnjeg ugovora između Unilinea i HOO-a nazočnošću su uveličali župan Istarske županije Valter Flego i gradonačelnik Pule Boris Miletić. (hoo/uniline)