Zagreb, 31. svibnja 2017. – Gimnastičar Tin Srbić, zlatni na Svjetskom kupu u Kopru i Osijeku 2017., te taekwondašica Kristina Beroš, srebrna na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2016., prisustvovali su u utorak, 30. svibnja otvaranju McDonald'sove učionice na otvorenom u Osnovnoj školi Savski gaj u Zagrebu.


Prva je to od ukupno 13 takvih učionica koje će McDonald's izgraditi u sklopu četvrtog izdanja svog društveno odgovornog projekta „Za naš ljepši kvart“.
„Izgradnjom učionica na otvorenom želimo najmlađim stanovnicima gradova omogućiti učenje u zanimljivom, poticajnom i zdravom okruženju. Novi modeli obrazovanja nužni su kako bi nadolazeće generacije kroz kreativno usvajanje znanja postale vrijedni članovi društva budućnosti“, rekao je direktor McDonald'sa Pavel Pavliček.


Prvo predavanje iz matematike u novootvorenoj učionici na otvorenom održao je ambasador projekta, matematičar Toni Milun. Napomenuo je da kroz učenje na otvorenom postoji veća mogućnost povezivanja nastavnog gradiva sa svakodnevnim životom, čime potičemo dječju kreativnost, sposobnost rješavanja problema i komunikacijske vještine. (hoo)