"Hrvatski olimpijski odbor je u cijeloj situaciji bio korektan. Shvaćali smo probleme koje ima tvrtka WOLF Sport, nismo poticali raskid ugovora o donaciji, a sada smo dovedeni u vrlo nepovoljnu ...

"Hrvatski olimpijski odbor je u cijeloj situaciji bio korektan. Shvaćali smo probleme koje ima tvrtka WOLF Sport, nismo poticali raskid ugovora o donaciji, a sada smo dovedeni u vrlo nepovoljnu situaciju", rekao je 7. lipnja na konferenciji za novinare glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić Stošić, komentirajući otkazivanje poslovne suradnje tvrtke WOLF-Sport sa HOO-om. Miočić Stošić je novinarima pokazao i Ugovor, te svu pisanu komunikacija na relaciji HOO-WOLF Sport. "Potpisani ugovor sam naslijedio, dakle nije potpisan za vrijeme mog mandata u HOO-u", rekao je Ivica Miočić Stošić te nastavio kako je sukladno poslovnoj etici, pristupio i njegovu provođenju.

U ugovoru o donaciji stoji da će tvrtka WOLF Sport opremiti sportskom opremom proizvođača Reebok hrvatsku sportsku delegaciju i ukupan hrvatski sport na Igrama Alpe Jadran (zimskim i ljetnim), Univerzijadi (zimskoj i ljetnoj), Europskom olimpijskom festivalu mladih - EYOF (zimskom i ljetnom), te Olimpijskim igrama (zimskim i ljetnim) objasnio je glavni tajnik dio ugovora. Međutim, nastavio je Ivica Miočić Stošić, kada se krenulo u akciju nabavke opreme za ljetnu Univerzijadu u Koreji i ljetni EYOF, koji se krajem srpnja održava u Parizu, došlo je do problema sa WOLF Sportom. Prema riječima glavnog tajnika HOO-a, od gospodina Borisa Šuškovića, direktora WOLF Sporta, 5. svibnja stiže email u kojem stoji da je WOLF Sport za opremanje hrvatskih sportaša na Ljetnoj univerzijadi i ljetnom EYOF-u, HOO-u spreman, ne donirati, nego prodati opremu. To nas je iznenadilo, naglasio je Miočić Stošić, dodavši kako je vrlo neozbiljno dva mjeseca prije natjecanja uvjetovati kupnju opreme. Tajnik HOO-a je tada od Šuškovića zatražio dodatno vrijeme kako bi s tim upoznao Vijeće HOO-a, te dopusta li financijski plan HOO-a za ovu godinu ovakav neplanirani trošak. Dokaz da smo računali na WOLF Sport, nastavio je glavni tajnik HOO-a, jest i podatak da smo ih pozvali na skup sponzora HOO-a koji se 10. svibnja održao u Poreču.

U međuvremenu je uslijedio dopis WOOLF Sporta od 26. svibnja, gdje je HOO obaviješten da spomenuta tvrtka "odustaje od, ionako nikad formalno etablirane, uloge sponzoriranja sportskom opremom". Taj potez, rekao je glavni tajnik HOO-a, smatramo nekorektnim, a ukupno ponašanje WOLF Sporta neprofesionalnim kad se radi o tako važnoj akciji kao što su Olimpijske igre. Na pitanje novinara o nagađanjima da je HOO stupio u kontakt sa tvrtkom Adidas kao sponzorom, Miočić Stošić je rekao, kako je HOO nakon 26. svibnja, shvativši da je u vrlo lošem položaju glede rokova, kontaktirao više dobavljača sportske opreme koji su još u tijeku, ali koji će se morati brzo finiširati.