Zagreb, 26. veljače 2016. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) predstavio je sportskoj javnosti Hrvatsku olimpijsku veslačku reprezentaciju za Igre XXI. olimpijade Rio de Janeiro. U ponedjeljak, 29. veljače u sjedištu HOO-ovog sponzora Jamnice na pitanja novinara odgovarali su Valent i Martin Sinković te Damir Martin. Članovi srebrnog četverca s Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine olimpijsku su normu ispunili na Svjetskom prvenstvu 2015. u francuskom Aiguebelettu. Braća Sinković u Riju će nastupiti u dvojcu na pariće, a Damir Martin u samcu.

Ovaj je trojac, pod paskom trenera Nikole Bralića, nanizao fantastične uspjehe od trenutka kada su sjeli u četverac 2009. godine, zajedno s Davidom Šainom. Ispisali su najljepše stranice u povijesti hrvatskog veslanja osvojivši ne samo olimpijsko srebro, već i svjetsko zlato 2009. i 2010. godine u kategoriji veslača mlađih od 23 godine, u seniorskoj konkurenciji 2010. godine europsko srebro u Portugalu te svjetsko zlato na Novom Zelandu 2010. i u Kini 2013. godine. Osim toga je četverac ukupno deset puta bio pobjednik Svjetskog kupa.

Valent i Damir Sinković europski su prvaci 2012. i svjetski prvaci 2014. godine u dvojcu na pariće. Zlatom na Svjetskom prvenstvu u Aiguebeletteu 2015. godine braća Sinković potvrdili su status najboljeg veslačkog tandema današnjice i dokazali da su nedodirljivi u ovoj veslačkoj disciplini. Na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Amsterdamu uz pobjedu su ostvarili i novi svjetski rekord postavši prva posada dvojca na pariće koja je veslala brže od šest minuta.

Damir je na Europskom prvenstvu u Vareseu 2012. godine osvojio srebro u samcu, a do europskog je zlata u toj disciplini došao 2015. godine u Poznanju gdje je postavio i novi europski rekord.  Olimpijce, sportske novinare te predstavnike Hrvatskog veslačkog saveza i HOO-a ugostila je Jamnica, koja od 2003. godine kao jedan od najdugotrajnijih sponzora HOO-a podupire hrvatske sportaše te je dala veliki doprinos u organizaciji Hrvatske kuće na svim olimpijskim igrama od Atene 2004. godine. Tom prilikom Ivica Sertić, predsjednik uprave Jamnice istaknuo je: „Jamnica je poznata po svom društveno odgovornom odnosu prema zajednici, ali i sponzorskim aktivnostima, u kojima smo posebno posvećeni sportu. Već dugi niz godina prepoznajemo vrijednost olimpijskog tima i Hrvatskog olimpijskog odbora, koji kao krovna institucija, pruža potporu sportašima, što rezultira vrhunskim sportskim ostvarenjima. Drago nam je da je Jamnica domaćini predstavljanju veslačkog tima kojeg odlikuje kvaliteta i timski rad, principi koje i mi koristimo u našem poslovanju. Ponosni smo na naše olimpijce i sretni što kao jedan od društvenih subjekata podržavamo hrvatske sportaše.“ (hoo/msč)