Ispis

Zagreb, 8. rujna 2016. – Prodaja ulaznica za najveći sportski događaj sljedeće godine, OI Rio 2016. službeno je počela i u Hrvatskoj. Ovlašteni distributer ulaznica na području Republike Hrvatske je Atlas, tvrtka članica adriatica.net Grupe, dugogodišnjeg sponzora i partnera Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).

Tvrtke članice adriatica.net Grupe stoje iza organizacije četiriju putovanja na Olimpijske igre, ali i brojnih sportskih manifestacija. Ljubitelji sportskih spektakala u Atlasu mogu pronaći kontingent ulaznica za samo otvaranje igara, ali i za praćenje sportova koji bi mogli polučiti najveći interes hrvatskih navijača, poput atletike, rukometa, vaterpola… Globalno, najveći interes bilježe atletika i plivanje, dok brazilski domaćini s nestrpljenjem iščekuju nogomet, odbojku i odbojku na pijesku.

Atlas za sada bilježi upite korporativnih klijenata uglavnom za samo otvaranje igara, a u narednom razdoblju očekuje se buđenje interesa individualnih putnika. U ponudi su i paket aranžmani, koji se uglavnom kroje sukladno individualnim željama samih putnika. Kupnja ulaznica moguća je u svim poslovnicama Atlasa, putem call centra, a sve informacije dostupne su i putem www.hoo.hr, www.atlas.hr i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Igre XXI. olimpijade Rio de Janeiro (OI Rio 2016.) održat će se u Riu (Brazil) od 5. do 21. kolovoza 2016. Bit će to prve Olimpijske igre u Južnoj Americi. Na igrama će nastupiti oko 10.500 sportaša iz 205 zemalja tijekom 16 dana, a natjecat će se u 33 sporta: atletika, badminton, biciklizam, boks, daljinsko plivanje, dizanje utega, gimnastika, golf, hokej, hrvanje, jedrenje, judo, kajak/kanu, konjički sport, košarka, mačevanje, moderni petoboj, nogomet, odbojka, odbojka na pijesku, plivanje, ragbi, rukomet, sinkronizirano plivanje, skokovi u vodu, stolni tenis, streličarstvo, streljaštvo, taekwondo, tenis, triatlon, vaterpolo i veslanje.
Manje od godinu dana do početka Igara, nastup je do sada osiguralo 35 sportaša od 96 koliko je u stipendijskom Olimpijskom programu HOO-a. (hoo/gg)