Poreč, 5. kolovoza 2015. – U sklopu kampanje HOO «U ritmu Rija!», u Poreču je održano događanje «Godinu dana do Rija» te je odigrana revijalna utakmica odbojke na pijesku između bivših Olimpijaca i aktualnih olimpijskih kandidata. Ovaj put je pobijedila «Mladost» nad «Iskustvom» 3:1.

Za ekipu Mladosti igrali su Marijo Možnik (kapetan), Ana Šimić, te odbojkašice ŽOK Poreč (aktualne prvakinje Hrvatske) Rene Šain, Mendi Ipša, Katarina Žipkovski i Elena Cicul, a za ekipu Iskusnih igrali su Marija Anzulović (kapetanica), Gordana Tomić (Jurcan), Nika Fleiss, Vanesa Čakarević (Sršen), Giovanni Cernogoraz i Samir Barać.

Mlade odbojkašice Poreča predvodjene gimnastičarom Marijom Možnikom i visašicom Anom Šimić ušli su u utakmicu vrlo ozbiljno i od početka pokazali dominaciju i ozbiljnost. No kapetanica Iskusnih Marija Anzulović probudila je svoju ekipu, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu u prvom setu koji je pripao Mladosti 17-13. No, u uzbudljivom drugom setu Iskusni su uspjeli konsolidirati redove i unatoč teškim vremenskim uvjetima i visokim temperaturama, osvojili su drugi set 17-15. Odlučujući treći set pripao je Mladosti (11-8) koji su pokazali više svježine.

 

U večernjim satima, sportaši su se pridružili koncertu banda 'The Real Deal Brazil' i brazilskim plesačicama na glavnom gradskom trgu u Poreču, gdje su zajedno s gradonačelnikom Poreča Edijem Štifanićem simbolično odbrojavanjem obilježili godinu dana do OI Rio de Janeiro 2016.
Najveći sportski svjetski događaj, Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. Održat će se točno za godinu dana, a u olimpijskom programu HOO-a trenutno su 94 sportaša stipendista, od čega je 13 osiguralo nastup na OI 2016.:
- atletika: Sandra Perković, Ana Šimić, Blanka Vlašić, Andrea Ivančević* (*čeka se potvrda Vijeća HOO-a)
- boks: Filip Hrgović
- jedrenje: Šime Fantela, Igor Marenić, Ivan Kljaković Gašpić, Tina Mihelić, Tonći Stipanović
- streljaštvo: Josip Glasnović, Snježana Pejčić, Valentina Gustin. (hoo/gg)