Zagreb, 2. lipnja 2015. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i tvrtka Borovo d.d. iz Vukovara, najpoznatiji hrvatski proizvođač kožne, gumene i gumeno-platnene obuće više od 80 godina, potpisali su u utorak, 2. lipnja u 12 sati u sjedištu HOO-a, ugovor o gospodarskoj, promidžbenoj i sportskoj suradnji.

Ugovor koji će trajati do završetka Olimpijskih igara u Riju 2016., potpisali u nazočnosti predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, predstavnika medija te vrhunskih hrvatskih sportaša, europskog prvaka u gimnastici Marija Možnika, srebrnog olimpijca, te europskog i svjetskog prvaka u veslanju Damira Martina, brončane olimpijke u taekwondou Martine Zubčić, odbojkašice Mie Jerkov, Maje Poljak i Ane Grbac te evidentnog kandidata za OI Rio 2016. boksača Filipa Hrgovića, predsjednik Uprave Borova d.d. Gordan Kolundžić i glavni tajnik HOO-a Josip Čop.

Tvrtka Borovo d.d. čije iskustvo u proizvodnji obuće datira iz 1976. u suradnički odnos s HOO-om te kandidatima za Olimpijske ige i dakako, sudionicima prvih Europskih igara u Baku a koje će se održati od 12. do 28. lipnja u Bakuu, započinje Startas brandom koji je na tržištu vezan upravo uz sportske trenutke i velike sportske događaje. Vrhunski hrvatski sportaši spadaju u sam vrh svjetskih vrijednosti stoga je svaka sinergija sporta i hrvatskog gospodarstva izuzetno važna. Naša je društvena obveza promocija hrvatsku proizvoda poput proizvoda Borova, naglasio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Kreiran i izrađen za potrebe igrača stolnog tenisa ovaj brend bio je 1987. godine službeni sponzor velike svjetske studentske sportske manifestacije u Zagrebu - Univerzijade 97 .

Danas je Startas modno-sportska priča o obući s „dušom" kao i poviješću, cijenjena i izvan granica Hrvatske. Startas obuća izrađuje se istom tehnikom kao i 1976. – ručno, samo od prirodnih materijala, platna i prirodne gume. Prema riječima predsjednika uprave Gordana Kolundžića, upravo je ta činjenica prednost hrvatskog proizvoda tenisica pred oštrom konkurencijom, ne i nužno proizvoda vrhunske kvalitete kakvi su proizvodi Borova koji se izvoze u Francusku, Nizozemsku, Koreju i druge zemlje. Tvornica Borovo u Vukovaru uspješnim radnim rezultatima i tradicijom, oslanjajući se na sve konkurentniji hrvatski dizajn, uz 780 zaposlenih, proizvede godišnje oko 400 tisuća pari obuće.

Ovih dana tvrtka Borovo isporučila je HOO-u prvih 200 pari a u narednu godinu dana sve do završetka Olimpijskih igra u Riju 2016. isporučit će ih još opremljene zajedničkom dizajnerskom kolekcijom s hrvatskim obilježjima. Prve startas tenisice nosit će sudionici Europskih igara koji će u Baku otputovati 8. lipnja.

Ulaskom u Hrvatsku olimpijsku obitelj, Borovo se priključilo hrvatskim gospodarskim kompanijama u potpori hrvatskim sportašima u stvaranju vrhunskih sportskih rezultata i izuzetno snažnoj međunarodnoj konkurenciji na svjetskoj razini među kojima su Olimpijske igre. Potpisivanju ugovora HOO-a i renomirane tvrtke Borovo d.d. nazočili su promotor Borova, nositelj zlatne i srebrne olimpijske medalje vaterpolist Dubravko Šimenc, pomoćnik glavnog tajnika za marketing Ranko Ćetković, voditeljica marketinga tvrtke Borovo Jasmina Matiša i drugi. (hoo/rj)