Rijeka, 2. ožujka 2015. – U nazočnosti troje osvajača olimpijskih medalja, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) započeo je kampanju pod nazivom „U ritmu Rija!“ koja će se odvijati tijekom predolimpijske 2015. i olimpijske 2016. godine, diljem Lijepe naše.

Pod 'trenerskom' palicom Snježane Pejčić, brončane olimpijke i prve hrvatske sportašice koja je osigurala nastup na OI 2016., u Rijeci su se u streljaštvu okušali zlatni olimpijci iz Londona, vaterpolisti Ivan Buljubašić i Sandro Sukno te reprezentativac i olimpijski kandidat Anđelo Šetka, u ogledu s kadetkinjama Streljačkog kluba „Lokomotiva“ iz Rijeke Ninom Bogunović, Vanessom Jezidžić, Melanie Glad i Ivom Đerek. Olimpijci su se rukovodili olimpijskim geslom „brže, više, jače“ pa su tako pokazali zavidno mirnu ruku i u pucanju iz zračne puške. Unatoč tome, nisu uspjeli nadmašiti budućnost hrvatskog streljaštva jer su kadetkinje SK „Lokomotive“ bile bolje.
Ivan Buljubašić: Ovo je jedno sjajno iskustvo i drago nam je da smo mogli malo pripomoći promociji streljaštva koji to sigurno i zaslužuje; vjerujemo da ćemo se i mi plasirati na OI u Riju pa ćemo si zajedno biti podrška.
Snježana Pejčić je bila ugodno iznenađena našim vaterpolskim reprezentativcima: Baš sam se ugodno iznenadila koliko su dečki bili dobri, mogli bi samnom u Rio 2016. i nastupati u streljaštvu, našalila se Snježana.

Pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za marketing, Ranko Ćetković ukratko je predstavio kampanju: Cilj kampanje je senzibilizirati, osvijestiti i podučiti javnost, djecu i odrasle na važnost bavljenja sportom, odnosno nekom vrstom fizičke aktivnosti, ali i naučiti vrednovati i cijeniti napore sportaša u njihovom putu ostvarivanja najboljih osobnih rezultata.
Vrhunski hrvatski sportaši su sinonim za predani rad, trud i odricanje, a mi mali ljudi možemo štošta naučiti od sportaša – kako se bolje organizirati, biti disciplinirani, ali i da nam u životu od samog trijumfa, mora biti važnije nastojanje i stalni osobni napredak. Evo, pred nama su vrhunski hrvatski sportaši koji ujedno završavaju fakultete.

Susret olimpijaca bio je prigoda da čujemo kakvi su sljedeći sportski planovi. Vaterpolska reprezentacija trenutačno je vodeća u skupini C FINA Svjetske lige, a pred njima je reprezentativna utakmica 7. kola Svjetske lige s Francuskom koja je na rasporedu 17. ožujka u Varaždinu, a potom slijedi utakmica s Italijom u Splitu 14. travnja. Hrvatska je do sada neporažena u novoj sezoni, a prvi iz skupine odlazi na finalni turnir koji se igra u Bergamu (Italija), a pobjednik ovogodišnje Svjetske lige ostvarit će nastup na OI Rio 2016.
Pred brončanom olimpijkom Snježanom Pejčić, raspored je također zgusnut, ali kako je već osigurala odlazak u Rijo, nastupi će biti pod manjim pritiskom, ali s jednakom predanošću. Već u srijedu kreće ns Europsko prvenstvo (EP) u Nizozemskoj, a do kraja godine ju još očekuju četiri nastupa na Svjetskim kupovima.

Kampanja „U ritmu Rija!“ će se ostvarivati u suradnji s nacionalnim sportskim savezima, a već u travnju slijede nova događanja, uz sudjelovanje vrhunskih hrvatskih sportaša.
Inače, naziv i vizualni identitet kampanje, koji je djelo djelatnika HOO-a, dobio je i službeno odobrenje Organizacijskog odbora Olimpijskih igara Rio de Janeiro 2016., što je značajno priznanje obzirom na stroga pravila MOO-a i organizatora OI-a oko zaštite upotrebe naziva, vizualnog identiteta i bilo kakvog povezivanja s Olimpijskim igrama. (hoo/gg)

SNJEŽANA PEJČIĆ
- osvajačica brončane olimpijske medalje na OI Peking 2008., i prva hrvatska sportašica koja je osigurala nastup na OI Rio de Janeiro 2016. Trenutno  je  na  3. godini  studija  za  izobrazbu  trenera, smjer  streljaštvo, na zagrebačkom KIF-u.
Privatno  obožava  putovati,  čitati  i  planinariti – kad god uhvati vremena. Kod kuće ima preko 300 knjiga i uvijek barem dvije nosi i na natjecanja, a danas s e-knjigama je to daleko lakše nego prije.
Putovanja šire vidike i oplemenjuju dušu, a Snježana voli reći: kad bi putovanje bilo besplatno, nikad me ne bi vidjeli.

IVAN BULJUBAŠIĆ / ROKER
- vaterpolist Primorja EB iz Rijeke četvrtu sezonu. Vaterpolom se počeo baviti s osam godina u VK Galeb u Makarskoj. Za reprezentaciju je debitirao 2009. godine. Najveći sportski uspjeh mu je zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., dok je životni da se osjeća sretno i zdravo. Završava višu trenersku smjer vaterpolo na KIF-u u Zagrebu. Planira igrati vaterpolo još mnogo godina. Voli putovati i svirati gitaru u slobodno vrijeme. Opušta se uz omiljenu glazbu. U sretnoj je vezi s djevojkom Marinom Parlov s kojom živi u Rijeci, a upravo ovih dana očekuje rođenje prvog djeteta.

SANDRO SUKNO / JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA SVIJETA
- vaterpolist Primorje EB iz Rijeke, igra na poziciji lijevi vanjski. Rodom je iz Dubrovnika, ovo mu je treća sezona u Rijeci, a prije dolaska u Rijeku igrao je u Pro Reccu te dubrovačkom Jugu CO. Dugogodišnja djevojka Paula studentica je na Filozofskom fakultetu. Želja mu je završiti fakultet do kraja karijere, a studira u Rijeci privatni menadžment Par. Najveći sportski uspjeh mu je olimpijsko zlato (OI London 2012.), sport mu je puno pomogao i naučio ga živjeti. Uz obitelj, sport mu je najvažniji čimbenik u životu. Voli putovati i otkrivati nove svjetove i kulture.

ANĐELO ŠETKA
- hrvatski vaterpolski reprezentativac; vaterpolist Primorje EB iz Rijeke, igra na poziciji desni vanjski i krilo. Rodom je iz Splita, ovo mu je četvrta sezona u Rijeci, a  prije je igrao u Primorcu iz Kotora. Supruga Andrea studentica je na Filozofskom fakultetu u Rijeci, s kojom je upravo ovog ljeta dobio sina Luku. Studira u Rijeci privatni menadžment Par, na četvrtoj je godini. Najveći sportski uspjeh mu je bronca sa Svjetskog prvenstva u Barceloni 2013. i zlato na Mediteranskim igrama u Mersinu 2013.. Sport mu je, uz obitelj važna stvar u životu jer je uz njega odrastao i upoznao puno prijatelja iz različitih krajeva svijeta za cijeli život. Kroz sport upoznaje druge zemlje, njihove načine života, te od svakog ponešto novoga se da naučiti i prenijeti u svoj život.