ZAGREB, 15. listopada 2014. - Soundset nacionalna radijska grupa postala je medijski partner Hrvatskog olimpijskog odbor (HOO). Ugovor o članstvu u Hrvatskoj olimpijskoj obitelji potpisali su 15. listopada 2014. godine predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i predsjednik Uprave Soundseta Josip Majher.

 

Do prosinca 2016. godine Soundset će na svojih jedanaest postaja pratiti hrvatske olimpijce na njihovom putu do Olimpijskih igara u Riju u tjednoj 30-minutnoj emisiji pod sloganom „U ritmu Rija". Prva emisija emitirana je uživo 15. listopada iz HOO-a uz gostovanje sportaša i sportskih dužnosnika, među njima i Marija Možnika, brončanog na preči na SP-u te njegova trenera Tigrana Goričkog.

„Veliko nam je zadovoljstvo potpisati ugovor s ovako respektabilnim partnerom čijih jedanaest radijskih postaja pokrivaju čitavu Hrvatsku. Uskoro počinje predolimpijska godina i jako nam je stalo da se glas hrvatskih sportaša čuje diljem Hrvatske u promidžbi Olimpijskih igara u Riju te vrijednosti olimpizma. Želimo da se naši sportaši predstave javnosti, jer skoro svaki dan svjedočimo kako netko od njih postiže hvalevrijedne rezultate. Unaprijed se zahvaljujemo svim medijskim djelatnicima Soundseta što će pomoći širiti predolimpijski ugođaj diljem Hrvatske" rekao je na potpisivanju ugovora predsjednik Mateša.

„Osim što mediji, posebno radio, imaju zadaću informirati i zabaviti, oni zauzimaju i bitnu ulogu u jednom društvenom odgajanju ljudi i isticanju vrlina. Mi u tom kontekstu gledamo na našu suradnju. Nije samo važno je li netko postao prvak svijeta ili zauzeo 10. mjesto, već da iza svakog rezultata stoji odricanje a javnost za to često ne zna. Naš je cilj da potičemo mlade ljude, da stvaramo neke nove načine razmišljanja i odgajanja, da shvate da se samo teškim i napornim radom postižu rezultati. Zahvaljujem HOO-u što nas je pozvao u svoju olimpijsku obitelj" izjavio je predsjednik uprave Soundseta Majher.

„Za sportske se uspjehe se čuje, međutim ne dovoljno daleko. Društvo često ne prepoznaje snagu i važnost sporta. Ne postoji niti jedna djelatnost, bilo znanstvena, društvena, ekonomska ili filozofska, koja u kontinuitetu promiče Hrvatsku kao što to čini sport. Rijetko prođe tjedan a da negdje u svijetu ne svira hrvatska himna. Naš novi partner je upravo taj koji će nam pomoći da potaknemo drugačiji način razmišljanja u društvu i promjenu stava prema glavnim akterima - sportašima, trenerima, nacionalnim sportskim savezima, klubovima te djelatnicima HOO-a" rekao je glavni tajnik HOO-a Josip Čop. (hoo/msč)