ZAGREB, 2. srpnja 2014. - Croatia osiguranje, vodeća osiguravajuća tvrtka u Hrvatskoj, postala je službeni osiguravatelj hrvatskih olimpijaca. Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i predsjednik uprave Croatia osiguranja Sanel Volarić potpisali su u srijedu, 2. srpnja 2014. godine u sjedištu HOO-a u Zagrebu ugovor o članstvu u Hrvatskoj olimpijskoj obitelji.

Croatia osiguranje će do 2016. godine osiguravati od posljedica nezgode sve sportaše korisnike razvojnih programa HOO-a te im pružati putno zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u inozemstvu. Brigom za sigurnost hrvatskih sportaša Croatia osiguranje, kao društveno odgovorna organizacija, dat će veliki doprinos stvaranju potrebnih uvjeta za postizanje vrhunskih sportskih rezultata a time i razvoju hrvatskog sporta.

„Velika nam je čast i zadovoljstvo imati za partnera Croatia osiguranje. Zajedničkom suradnjom ćemo izaći iz standardnih, na tržištu poznatih poslovnih modela te ćemo ponuditi nove stvari sportašima, a posebno što se osiguranja njihove dugoročne egzistencije tiče“ rekao je predsjednik Mateša.

„Od osamostaljenja Hrvatske sportaši su bili njezini najbolji promotori, zato će ih Croatia osiguranje podržati s godišnjom premijom osiguranja u ukupnom iznosu od 800,000 kuna, a ponudit ćemo i posebne pakete za sportaše koji su završili svoju sportsku karijeru“ pojasnio je predsjednik uprave Volarić.

„Ovaj je ugovor od izuzetne važnosti za HOO, jer ćemo osiguravanjem sportaša od posljedica nezgode zaokružiti naše razvojne programe“ osvrnuo se na značaj suradnje glavni tajnik HOO-a Josip Čop.

Dugi niz godina HOO osobitu pozornost posvećuje individualizaciji programa za sportaše kako bi osigurao sve pretpostavke njihova razvoja. U ovom trenutku kroz svoje razvojne programe financijski podupire 352 najnadarenijih sportaša, od 12 godina pa sve do onih sa statusom olimpijaca. Prvi je 1999. godine uveden Individualni program posebne skrbi o mladima (RP II/1, 16. do 20. godina), a slijedili su programi potpore sportašima mlađih dobnih kategorija (RP I, 12. do 16. godina), kvalitetnim sportašima (RP III, 20. do 26. godina), sportašima i ekipama u predolimpijskom ciklusu (RP IV i V) te Individualni program posebne skrbi o mladima u ekipnim sportovima (RP II/2). O potencijalnim i evidentnim kandidatima za olimpijske igre HOO se skrbi kroz Olimpijski program. U aktualnom Ljetnom olimpijskom programu za OI Rio 2016. do sada participira 98 sportaša, među njima i osvajači olimpijskih medalja na OI London. Programi omogućuju sportašima kontinuitet sportskih aktivnosti od početka do završetka njihove karijere. Kako se prelazi iz programa u program, tako je i financijska i programska potpora sportašima sve značajnija. (hoo/msč)