Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski Crveni križ, u srijedu 8. studenoga 2006., potpisali su Sporazum o suradnji s ciljem osiguranja zdravstvene zaštite i sigurnosti natjecatelja i ostalih sudionika...

Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski Crveni križ, u srijedu 8. studenoga 2006., potpisali su Sporazum o suradnji s ciljem osiguranja zdravstvene zaštite i sigurnosti natjecatelja i ostalih sudionika velikih sportskih priredbi. Sporazum na neodređeno vrijeme potpisali su predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora mr.sc. Zlatko Mateša i izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Prim.Dr.sc. Nenad Javornik, dr.med, uz nazočnost predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Jadranka Crnića i glavnog tajnika HOO-a Josipa Čopa.

Hrvatski olimpijski odbor preuzima obvezu provedbe ovog sporazuma koordinacijom aktivnosti s nacionalnim sportskim savezima kao organizatorima velikih međunarodnih sportskih natjecanja u RH te natjecanja i manifestacija na nacionalnoj razini, radi nazočnosti ekipa prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa koje će biti dio medicinskog osoblja koje je nazočno na natjecanju.

Naime, prema zakonskim propisima i propisima međunarodnih sportskih federacija, organizator natjecanja je dužan na samom natjecanju osigurati nazočnost ekipa prve pomoći. Ovaj Sporazum o suradnji, uvelike će olakšati nacionalnim sportskim savezima koji su članovi Hrvatskog olimpijskog odbora organizaciju i provedbu velikih međunarodnih natjecanja te ostalih velikih sportskih natjecanja na nacionalnoj razini.