Hrvatski olimpijski odbor je u suradnji s Hrvatskom Lutrijom pokrenuo novi projekt pod nazivom "HOO-ov projekt potpore sportu lokalne razine", a ugovor o suradnji u ponedjeljak 6. studenoga 2006. go...

Hrvatski olimpijski odbor je u suradnji s Hrvatskom Lutrijom pokrenuo novi projekt pod nazivom "HOO-ov projekt potpore sportu lokalne razine", a ugovor o suradnji u ponedjeljak 6. studenoga 2006. godine potpisali su glavni tajnik HOO-a Josip Čop i direktorica HL-a Vesna Bakran. Suradnja uključuje zajedničku pripremu i promociju igre na sreću, instant lutrije Auto čarolija, čijom će se prodajom dio prikupljenih financijskih sredstava direktno usmjeriti na županijske sportske zajednice. Instant lutrija u prodaji će biti od 7. studenoga 2006. do 7. studenog 2008. godine. HOO i Hrvatska Lutrija imenovat će komisiju koja će definirati kriterije odabira, organizirati prikupljanje prijedloga projekata, izvršiti odabir i nadzirati provedbu zajedničkog projekta ulaganja u sport županijskih sportskih zajednica.

U svakoj od 20 županija i gradu Zagrebu bit će izabran po jedan projekt kojem će biti odobrena sredstva u iznosu 100.000,00 kuna u kojoj u istom iznosu participiraju oba partnera. Ukupno planirana sredstva za ovaj projekt iznose 2.100.000,00 kuna. Od prosinca 2006. do studenog 2008. godine jednom mjesečno organizirat će se uručivanje novčane potpore predstavnicima županijskih sportskih zajednica, a redoslijed dobitaka utvrdit će se javnim izvlačenjem ždrijeba.

Prvo izvlačenje kojeg je izvela atletičarka Danijela Grgić već prilikom potpisivanja Sporazuma donijelo je sreću Županijskom savezu sportova Vukovarsko-srijemske županije. S ukupnim fondom dobitaka preko 15 milijuna kuna, Hrvatska Lutrija pripremila je vrlo bogat fond nagrada, čak 30 automobila uz brojne novčane nagrade.