Zagreb, 5. siječnja 2005. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatska turistička zajednica (HTZ)potpisali su u petak 7. siječnja, ugovor o suradnji i u slijedećem olimpijskom ciklusu - do 2008. godine.

 

Drugim četverogodišnjim ugovorom koji su, u nazočnosti predsjednika Zlatka Mateše, pomoćnika direktora HTZ-a Mile Sršena, te direktora Marketinga HOO-a Ranka Ćetkovića, potpisali vršitelj dužnosti glavnog tajnika HOO-a Josip Čop i direktor HTZ-a Niko Bulić, Hrvatska turistička zajednica se obvezala godišnje sufinancirati aktivnosti HOO-a sa 800.000 kuna. Tom prigodom predsjednik HOO-a Zlatko Mateša naglasio je kako je HTZ, osim u financijskom smislu, izuzetan partner, suradnik i promicatelj HOO-a i hrvatskog sporta i u drugim oblicima suradnje.


Zajednički projekt Hrvatske kuće u Ateni bio je kulminacija uspješne četverogodišnje suradnje u što se nadamo i u novom olimpijskom ciklusu, zaključio je Mateša. Niko Bulić izrazio je zadovoljstvo što potpisuju drugi četverogodišnji ugovor, vjerujući da, upravo sport i turizam, imaju veliku ulogu promicanja sveukupnih hrvatskih interesa.