ZAGREB, 5. srpnja 2012. – Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i INA industrija nafte d.d. potpisali su 5. srpnja 2012. ugovor o Zlatnom sponzorstvu. U nazočnosti predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, ugovor su potpisali glavni tajnik HOO-a Josip Čop i predsjednik uprave Ine Zoltán Áldott.ZAGREB, 5. srpnja 2012. – Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i INA industrija nafte d.d. potpisali su 5. srpnja 2012. ugovor o Zlatnom sponzorstvu. U nazočnosti predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, ugovor su potpisali glavni tajnik HOO-a Josip Čop i predsjednik uprave Ine Zoltán Áldott.

Prvi sponzorski ugovor s HOO-om INA je potpisala 2002., a sada se, nakon tri godine, vratila u članstvo olimpijske marketinške obitelji.

Zlatko Mateša izrazio je veliko zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora i dodao: „Veseli nas činjenica da se Ina, kao jedna od najznačajnijih hrvatskih kompanija, upravo uoči Olimpijskih igara London 2012., odlučila podržati Hrvatsku olimpijsku momčad i time pokazala svoju društvenu odgovornost.“

Zoltán Áldott tom prilikom je istaknuo: „Savjesno ulažemo u vrhunski sport i sportaše koji te napore prepoznaju i uzvraćaju svojim uspjesima, te INA kroz njihove uspjehe i ostvarenje ciljeva i sama dobiva snagu i energiju za daljnji napredak i razvijanje poslovne izvrsnosti.“

„INA je prepoznala HOO-a kao pouzdanog partnera koji predstavlja sport ne samo u Hrvatskoj već i na međunarodnoj razini. Sretni smo što je kompanija poput Ine prepoznala snagu hrvatskog sporta. Sredstva iz ovog ugovora bit će naravno usmjerena za dobrobit naših sportaša“ rekao je glavni tajnik Čop.

Svečanom potpisivanju je prisustvovao i Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta.