Ispis

ZAGREB, 29. rujna 2009. – Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Klinika za traumatologiju Zagreb potpisali su ugovor o suradnji u zdravstvenoj skrbi o sportašima u programima Hrvatskog olimpijskog odbora.

ZAGREB, 29. rujna 2009. – Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Klinika za traumatologiju Zagreb potpisali su ugovor o suradnji u zdravstvenoj skrbi o sportašima u programima Hrvatskog olimpijskog odbora.
U nazočnosti ministra zdravstva i socijalne skrbi mr. Darka Milinovića dr.med., državnog tajnika Dražena Jurkovića dr.med., ravnatelja HZZO-a Tihomira Strizirepa dr.stom., predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, članova Zdravstvene komisije HOO-a, zamjenika ravnatelja Klinike Dubravka Heraka, pomoćnika ravnatelja za kvalitetu dr. Draška Boljkovca te glavne sestre Klinike Katarine Dugine, Ugovor su potpisali glavni tajnik HOO-a Josip Čop i ravnatelj Klinike za traumatologiju Zagreb dr.sc. Ante Muljačić.

Ovim Ugovorom Klinika za traumatologiju Zagreb pružat će zdravstvenu zaštitu ozlijeđenim sportašima u razvojnim programima HOO-a, a u pogledu pregleda, dijagnostike, operativnog zahvata, liječenja, rehabilitacije ili određene druge usluge koja je u okviru djelatnosti i nadležnosti kojom raspolaže Klinika. Klinika će omogućiti prioritet i najviši stupanj zdravstvene skrbi, odnosno što je moguće bržu, efikasnu i stručnu pomoć u liječenju i rehabilitaciji sportaša.

Klinika za traumatologiju Zagreb će HOO-u i nacionalnim sportskim savezima koji su organizatori velikih sportskih natjecanja u Hrvatskoj, a prije svega ako se održavaju u Zagrebu, omogućiti prioritet zdravstvene zaštite u slučaju ozljeda za sportaše i druge akreditirane osobe svih zemalja sudionica natjecanja.

Trenutačno se (rujan 2009) u razvojnim programima HOO-a nalazi 348 sportaša:
Program potpore sportašima mlađih dobnih kategorija - 69 sportaša
Individualni program posebne skrbi o mladima - 121 sportaš
Program posebne skrbi o mladima u ekipnim sportovima - 25 sportaša
Program potpore kvalitetnim sportašima - 62 sportaša
Predolimpijski razvojni program - 19 sportaša
Olimpijski program ZOI Vancouver 2010 - 25 sportaša
Olimpijski program OI London 2012 - 27 sportaša