ZAGREB, 17. travnja 2008. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Grad Poreč potpisali su jednogodišnji ugovor o članstvu u Hrvatskoj olimpijskoj obitelji, vrijedan 1.000.000 kuna. Tako je prvi put u po...

ZAGREB, 17. travnja 2008. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Grad Poreč potpisali su jednogodišnji ugovor o članstvu u Hrvatskoj olimpijskoj obitelji, vrijedan 1.000.000 kuna. Tako je prvi put u povijesti djelovanja olimpijske marketinške obitelji u sastavu Hrvatskog olimpijskog odbora uz ugledne hrvatske gospodarske tvrtke i jedan grad.

U nazočnosti predsjednika HOO-a Zlatka Mateše i župana Istarske županije Ivana Jakovčića te pomoćnika glavnog tajnika za marketing Ranka Ćetkovića, ugovore su potpisali glavni tajnik HOO-a Josip Čop i gradonačelnik grada Poreča Edi Štifanić. Grad Poreč, grad sporta, ima dugogodišnju tradiciju sportskog turizma. Bogata sportska infrastruktura te blaga mediteranska klima, privlače brojne hrvatske sportaše, klubove i nacionalne timove na pripreme uoči velikih domaćih i međunarodnih sportskih natjecanja.

Grad Poreč dokazao se i kao sjajan organizator velikih svjetskih sportskih priredbi, a trenutačno je grad domaćin Svjetskog kupa u streličarstvu. Potencijal je prepoznala i Istarska županija koja pruža punu potporu Poreču u daljnjem turističkom i sportskom razvoju, a koja je ovaj projekt Grada Poreča, hotelijerskog kompleksa Plave lagune i porečke turističke zajednice, svestrano podržala. Hrvatski športaši dobivaju uvjete za svoje pripreme upravo onakve kakve iziskuje vrhunski sport; izvanrednu sportsku infrastrukturu, dobre klimatske uvjete, smještajne kapacitete, prehranu i druge uvjete neophodne za sportski razvoj, izjavio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša čestitajući vodstvu Grada i Županije na ovoj odluci.