Marketing

Marketing Hrvatskog olimpijskog odbora  zasnovan je na činjenici da je hrvatski sport zahvaljujući vrhunskim sportskim dostignuća sportaša, jedan je od najboljih hrvatskih proizvoda. No, isto je tako činjenica da se samo vrhunskom organizacijom rada, uvođenjem novih stručnih saznanja, te primjenom znanstvenih dostignuća može utjecati na razvoj i održavanje vrhunskih sportskih rezultata. Sve zajedno zahtjeva stabilnu materijalnu osnovu rada hrvatskog sporta i Hrvatskog olimpijskog odbora kao najvišeg nacionalnog sportskog tijela koje ima obvezu stvarati uvjete za nesmetan razvoj sporta i olimpijskog pokreta u Hrvatskoj. Sukladno usvojenoj „Strategiji razvoja marketinga HOO-a“ u 2007. godini poduzete su aktivnosti na povećanju vlastitih prihoda prije svega u pronalaženju partnera među gospodarskim subjektima kako na hrvatskom tako i na međunarodnom tržištu spremnih da podrže projekte u kojima sudjeluju vrhunski hrvatski sportaši.


Polazeći od činjenice da je većina uglednih gospodarskih subjekata s potencijalom za sponzorsku kategoriju najviše razine već pristupila HOO-ovom marketinškom programu bilo kao generalni ili zlatni sponzor, ili članstvom u Hrvatskoj marketinškoj olimpijskoj obitelji, Hrvatski olimpijski odbor odnedavno okreće se i uvjetno rečeno manjim tvrtkama s manjim financijskim potencijalom za marketing no spremnima na suradnju. Ohrabruje činjenica da za potporu hrvatskih sportaša pokazuju gospodarski subjekti koji dosad nisu bili na taj način prisutni u sportu, kao što su petrokemijska industrija i neka područja zdravstva.  Imajući u vidu iskustva i odlične rezultate organizacije Hrvatske kuće na Olimpijskim igrama u Ateni, Pekingu, Londonu, te ZOI Torino i Soči u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom turističkom zajednicom, te pojedinim gospodarskim subjektima, učinjeni su značajni koraci u gospodarskim i sportskim odnosima Hrvatske i zemalja domaćina.

Brošura marketing programa - pdf, online

Zagreb, 17. rujna 2019. - Svečanošću u tehničkom središtu, u hangaru na prostoru međunarodne Zračne luke u Zagrebu, nacionalna avioprijevoznička tvrtka Croatia Airlines obilježila je u utorak navečer 30. obljetnicu svog utemeljenja. Svečanost su uveličali i brojni uglednici iz svih područja društvenog života domovine, a uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, nazočili su ministar turizma Gari Cappelli, ministar državne imovine Mario Banožić te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ujedno i izaslanik državne poglavarice Kolinde Grabar Kitarović.

Tokio, 18. srpnja 2019. - Tvrtka Toyota, globalni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, pa tako i za mobilnost hrvatskih olimpijaca, objavila je da specijalno za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. razvija novi proizvod - vozilo za mobilnost APM (Accessible People Mover / pristupačni prijevoz putnika). Tijekom dvostrukog programa Igara Toyota namjerava pružiti svim ljudima slobodu kretanja, ili kako to u njezinu sloganu glasi: „Mobilnost za sve“. APM se u maksimalnoj mjeri hvata u koštac s ovim izazovom, nudeći rješenje za „zadnji dio puta“, pomažući u prijevozu većeg broja ljudi na događaje i borilišta.

Poreč, 15. listopada 2018. - Najveći sajam sporta u ovom dijelu Europe - Sport Fest u Poreču (12. - 14. listopada 2018.), novim je konceptom, bogatstvom sadržaja, posebnostima i novitetima očekivano privukao brojne posjetitelje. Usmjerenost Sport Festa prema zdravom načinu života manifestirala se i kroz praktične sportske aktivnosti - trčanje, mali nogomet, košarku 3x3, šahovsku simultanku…

Poreč, 10. listopada 2018. - Od 12. do 14. listopada Poreč je domaćin Sport Festa, sajma sporta koji u praktičnoj manifestaciji ima puno širi kontekst od sajamskog. Uz predstavljanje proizvoda i usluga širokom spektru posjetitelja, temeljna mu je intencija aktualizirati važnost sporta i zdravog načina života među građanstvom.

Pula, 27. srpnja 2018. - U poslovnom sjedištu Unilinea, vodećeg hrvatskog turoperatora, svečano je potpisan ugovor o poslovnoj suradnji između Unilinea d.o.o. i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).

Zagreb, 6. srpnja 2018. - Brojna su priznanja ove godine stigla dužnosnicima Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), kao i nacionalnih sportskih saveza. Većina naših predstavnika, aktivnih u tijelima međunarodnih udruga i institucija, u prvoj je polovici ove godine dobila nove četverogodišnje mandate. Na tom tragu, stiglo je još jedno priznanje.