Marketing

Marketing Hrvatskog olimpijskog odbora zasnovan je na činjenici da je hrvatski sport zahvaljujući vrhunskim sportskim dostignuća sportaša, jedan je od najboljih hrvatskih proizvoda. No, isto je tako činjenica da se samo vrhunskom organizacijom rada, uvođenjem novih stručnih saznanja, te primjenom znanstvenih dostignuća može utjecati na razvoj i održavanje vrhunskih sportskih rezultata. Sve zajedno zahtjeva stabilnu materijalnu osnovu rada hrvatskog sporta i Hrvatskog olimpijskog odbora kao najvišeg nacionalnog sportskog tijela koje ima obvezu stvarati uvjete za nesmetan razvoj sporta i olimpijskog pokreta u Hrvatskoj. Sukladno usvojenoj „Strategiji razvoja marketinga HOO-a“ u 2007. godini poduzete su aktivnosti na povećanju vlastitih prihoda prije svega u pronalaženju partnera među gospodarskim subjektima kako na hrvatskom tako i na međunarodnom tržištu spremnih da podrže projekte u kojima sudjeluju vrhunski hrvatski sportaši.


Polazeći od činjenice da je većina uglednih gospodarskih subjekata s potencijalom za sponzorsku kategoriju najviše razine već pristupila HOO-ovom marketinškom programu bilo kao generalni ili zlatni sponzor, ili članstvom u Hrvatskoj marketinškoj olimpijskoj obitelji, Hrvatski olimpijski odbor odnedavno okreće se i uvjetno rečeno manjim tvrtkama s manjim financijskim potencijalom za marketing no spremnima na suradnju. Ohrabruje činjenica da za potporu hrvatskih sportaša pokazuju gospodarski subjekti koji dosad nisu bili na taj način prisutni u sportu, kao što su petrokemijska industrija i neka područja zdravstva. Imajući u vidu iskustva i odlične rezultate organizacije Hrvatske kuće na Olimpijskim igrama u Ateni, Pekingu, Londonu, te ZOI Torino i Soči u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom turističkom zajednicom, te pojedinim gospodarskim subjektima, učinjeni su značajni koraci u gospodarskim i sportskim odnosima Hrvatske i zemalja domaćina.

Brošura marketing programa - pdf, online

Pravila o korištenju imena, lika, djela članova Hrvatske olimpijske delegacije - Igre Tokio 2020.
Opće oglašavanje - obrazac za dobivanje suglasnosti - Tokio 2020.

Pravila o korištenju imena, lika, djela, fotografija sportaša i drugih članova Hrvatske olimpijske delegacije - ZOI Peking 2022. 

Opće oglašavanje - obrazac za dobivanje suglasnosti - ZOI Peking 2022.

Zagreb, 22. svibnja 2022. - Tvrtka Allianz Hrvatska, vrijedni partner Hrvatskog olimpijskog odbora i hrvatskih olimpijaca, priredila je u dvorani ZTK Hrvatski sokol jedinstven događaj - poseban trening za mentalno i fizičko zdravlje te jačanje timskog duha svojih zaposlenika i ekskluzivnih agencija.

Poreč, 15. svibnja 2022. - Nakon dvije godine stanke, prekrasni svibanjski vikend u Poreču bio je u znaku Plava Laguna Polumaratona. Na trkačkim stazama u Zelena Resortu, Plava resortu i samom Poreču uživalo je 820 sudionika iz Hrvatske i još četiriju država: Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Zagreb, 10. svibnja 2022. - Hrvatski olimpijci i olimpijke, koji su nastupili na Olimpijskim igrama u Tokiju (23. srpnja - 8. kolovoza 2021.), bili su među najelegantnije i najljepše odjevenim predstavnicima svojih država tijekom mimohoda sudionika na svečanosti otvaranja Igara.

Daruvar, 7. travnja 2022. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Daruvarske toplice potpisali su ugovor o partnerstvu kojim se definira poslovna suradnja krovne udruge hrvatskog sporta i renomirane specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju.

Zagreb, 1. ožujka 2022. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Laganini grupa potpisali su ugovor o suradnji, prema kojem renomirani radijski medij postaje zlatni sponzor hrvatskih olimpijaca. Laganini grupa je poslovni subjekt koji se bavi emitiranjem, produkcijom i proizvodnjom radijskog programa, a ovim ugovorom potvrđuje interes za promociju hrvatskog sporta te unaprjeđenje sportskih postignuća hrvatskih olimpijaca i ostalih hrvatskih sportaša.

Svim sportašicama, sportašima, trenerima, sportskim djelatnicima i dužnosnicima, sportskim izvjestiteljima i publicistima, svim navijačima i prijateljima sporta, a posebno sponzorima i partnerima sretan Božić te zdravu i uspješnu olimpijsku 2022. godinu