Marketing

Marketing Hrvatskog olimpijskog odbora  zasnovan je na činjenici da je hrvatski sport zahvaljujući vrhunskim sportskim dostignuća sportaša, jedan je od najboljih hrvatskih proizvoda. No, isto je tako činjenica da se samo vrhunskom organizacijom rada, uvođenjem novih stručnih saznanja, te primjenom znanstvenih dostignuća može utjecati na razvoj i održavanje vrhunskih sportskih rezultata. Sve zajedno zahtjeva stabilnu materijalnu osnovu rada hrvatskog sporta i Hrvatskog olimpijskog odbora kao najvišeg nacionalnog sportskog tijela koje ima obvezu stvarati uvjete za nesmetan razvoj sporta i olimpijskog pokreta u Hrvatskoj. Sukladno usvojenoj „Strategiji razvoja marketinga HOO-a“ u 2007. godini poduzete su aktivnosti na povećanju vlastitih prihoda prije svega u pronalaženju partnera među gospodarskim subjektima kako na hrvatskom tako i na međunarodnom tržištu spremnih da podrže projekte u kojima sudjeluju vrhunski hrvatski sportaši.


Polazeći od činjenice da je većina uglednih gospodarskih subjekata s potencijalom za sponzorsku kategoriju najviše razine već pristupila HOO-ovom marketinškom programu bilo kao generalni ili zlatni sponzor, ili članstvom u Hrvatskoj marketinškoj olimpijskoj obitelji, Hrvatski olimpijski odbor odnedavno okreće se i uvjetno rečeno manjim tvrtkama s manjim financijskim potencijalom za marketing no spremnima na suradnju. Ohrabruje činjenica da za potporu hrvatskih sportaša pokazuju gospodarski subjekti koji dosad nisu bili na taj način prisutni u sportu, kao što su petrokemijska industrija i neka područja zdravstva.  Imajući u vidu iskustva i odlične rezultate organizacije Hrvatske kuće na Olimpijskim igrama u Ateni, Pekingu, Londonu, te ZOI Torino i Soči u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom turističkom zajednicom, te pojedinim gospodarskim subjektima, učinjeni su značajni koraci u gospodarskim i sportskim odnosima Hrvatske i zemalja domaćina.

Brošura marketing programa - pdf, online

Poreč, 15. listopada 2018. - Najveći sajam sporta u ovom dijelu Europe - Sport Fest u Poreču (12. - 14. listopada 2018.), novim je konceptom, bogatstvom sadržaja, posebnostima i novitetima očekivano privukao brojne posjetitelje. Usmjerenost Sport Festa prema zdravom načinu života manifestirala se i kroz praktične sportske aktivnosti - trčanje, mali nogomet, košarku 3x3, šahovsku simultanku…

Pula, 27. srpnja 2018. - U poslovnom sjedištu Unilinea, vodećeg hrvatskog turoperatora, svečano je potpisan ugovor o poslovnoj suradnji između Unilinea d.o.o. i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).

Zagreb, 6. srpnja 2018. - Brojna su priznanja ove godine stigla dužnosnicima Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), kao i nacionalnih sportskih saveza. Većina naših predstavnika, aktivnih u tijelima međunarodnih udruga i institucija, u prvoj je polovici ove godine dobila nove četverogodišnje mandate. Na tom tragu, stiglo je još jedno priznanje.

Las Vegas, 10. travnja 2018. - Zlatni partner HOO-a i hrvatskih olimpijaca - Hrvatska turistička zajednica (HTZ), dobila je vrijedno priznanje za promotivni video Ambasadori hrvatskog turizma.

Zagreb, 19. siječnja 2018. - U prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Zagrebu svečano je potpisan sponzorski ugovor između HOO-a i građevinske tvrtke Strabag d.o.o., koja po obujmu i kvaliteti poslova, broju zaposlenih i godišnjim prihodima uživa status europskog i svjetskog brenda.

Zagreb, 31. svibnja 2017. – Gimnastičar Tin Srbić, zlatni na Svjetskom kupu u Kopru i Osijeku 2017., te taekwondašica Kristina Beroš, srebrna na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2016., prisustvovali su u utorak, 30. svibnja otvaranju McDonald'sove učionice na otvorenom u Osnovnoj školi Savski gaj u Zagrebu.