Ispis

Tokio, 7. kolovoza 2021. - Hrvatsku zastavu na svečanosti zatvaranja Olimpijskih igara u Tokiju, u nedjelju, 8. kolovoza (od 13 sati po hrvatskom vremenu) nosit će kapetan vaterpolske reprezentacije Andro Bušlje.

 

Budući da nitko od osvajača medalja nije ostao do kraja Igara u Tokiju, zbog pravila za sportaše o napuštanju poprišta Olimpijskih igara u roku od 48 sati nakon završetka natjecanja, izbor je pao na jedine naše predstavnike koji će se natjecati i posljednjeg dana Igara.

Prema riječima šefa Misije hrvatskog izaslanstva u Tokiju, Damira Šegote, pojedinačni izbor stjegonoše ostavljen je igračima i stručnom stožeru vaterpolske reprezentacije, a oni su odlučili da će to biti dugogodišnji zaslužni igrač izabrane vrste Andro Bušlje. 

 

Kapetanu hrvatske reprezentacije taj izbor predstavlja iznimnu čast i zadovoljstvo te je zahvalio suigračima i članovima stručnog stožera na odluci da upravo on bude hrvatski stjegonoša na zatvaranju tokijskih Igara, dosad najneobičnijih, ali vrlo uspješnih za hrvatski sport. (hoo)