Zagreb, 9. travnja 2019. - Aktualni olimpijski pobjednik u trapu, hrvatski strijelac Josip Glasnović osvojio je zlatnu medalju na natjecanju Svjetskog kupa u Al Ainu (Ujedinjeni Arapski Emirati), gdje je u kvalifikacijama izjednačio svjetski rekord sa svih 125 pogođenih meta, a potom u finalu bio bolji od Tajlanđanina Savatea Sresthaporna. U finalu su i Glasnović i Sresthaporn najprije pogodili 47 od 50 meta i tako izborili raspucavanje za zlato. U njemu je Josip pogodio devet, a Tajlanđanin osam meta. Treće mjesto osvojio je Nijemac Paul Pigorsch.

Uz olimpijskog pobjednika iz Rio de Janeira 2016. godine, od hrvatskih reprezentativaca nastupili su još Anton Glasnović i Giovanni Cernogoraz, ali su ostali bez nastupa u finalu. Anton Glasnović je sa 120 pogođenih meta osvojio 31. mjesto, a Cernogoraz je sa 119 pogodaka bio 48. u kvalifikacijama u kojima su nastupila 142 strijelaca.

Josip Glasnović je pobjedom u Al Ainu izborio nastup na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju i četvrti je hrvatski strijelac kojemu je to uspjelo. Prije njega, nastup u Tokiju već su osigurali Snježana Pejčić, Petar Gorša i Miran Maričić. Glasnović će u Tokiju nastupiti na svojim trećim olimpijskim igrama.

HOO čestita Josipu Glasnoviću rekordno ostvarenje i osiguravanje prilike za obranu olimpijskog zlata iz Rio de Janeira! (hoo/hina/gg)