RIO DE JANEIRO, 20. kolovoza 2016. (Hina/Reuters) - Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach dan uoči završetka XXXI. Olimpijskih igara u Rio de Janeiru izjavio je kako su ovo bile "nezaboravne Igre" bez obzira na mnoge probleme koji su ih pratile.


"Ovo su bile i još uvijek jesu nezaboravne Igre po mnogo čemu. Vidjeli su neke od sportskih ikona u akciji u mnogim sportovima, vidjeli smo sportaše koji su bili ikone i prije svog nastupa u Riju, a sada su samo još pojačali svoj status poput Michaela Phelpsa i Usaina Bolta. Neki su u Riju tek postali ikone. Vidjeli smo visoku natjecateljsku razinu u svim sportovima i neke zapanjujuće izvedbe, a to je pravi duh Igara", izjavio je Bach na konferenciji za medije u subotu.


Organizatori Igara imali su problema s prijevozom natjecatelja i novinara, sa sigurnosti, pa i nedovoljno popunjenim tribinama na većini borilišta što je bila posljedica najdublje gospodarske krize koja potresa najveću južnoameričku državu još od 30-ih godina prošlog stoljeća. Rio je domaćinstvo OI dobio 2009. godine kada je brazilsko gospodarstvo raslo, ali u narednim godinama situacija se promijenila što je za posljedicu imalo i veliko nezadovoljstvo stanovnika Rija zbog velikih troškova za izgradnju potrebnih objekata za Igre.

(Hina) xzm yzm