Olimpijske igre Rio 2016.

Olimpijske igre Rio 2016. održale su se u Riju (Brazil) od 5. do 21. kolovoza 2016. godine. Na Igrama je nastupilo 11.544 sportaša iz 205 zemalja a natjecali su se u 33 sporta.  Hrvatska olimpijska delegacija brojila je 88 sportaša (od kojih je 19 sportašica) a natjecali su se u 18 sportova: atletika, biciklizam, boks, gimnastika, dizanje utega, hrvanje, jedrenje, judo, košarka, plivanje, rukomet, skokovi u vodu, stolni tenis, streljaštvo, taekwondo, tenis, vaterpolo i veslanje. U pratnji su bile 82 službene osobe pod vodstvom Misije HOO-a. S obzirom da Hrvatska rukometna olimpijska reprezentacija Rio 2016. nije koristila mogućnost zamjene igrača, na Igrama je nastupilo ukupno 87 sportaša.


Hrvatski stijeg na svečanosti otvaranja Igara 5. kolovoza nosio je kapetan srebrne vaterpolske olimpijske reprezentacije Josip Pavić, a na zatvaranju 21. kolovoza braća Martin i Valent Sinković, zlatni u dvojcu na pariće.
Hrvatski olimpijci na Igrama su osvojili 5 zlatnih, 3 srebrna i 2 brončana, sveukupno 10 odličja; 
Zlatne medalje osvojili su Sandra Perković (disk), Sara Kolak (koplje), Šime Fantela i Igor Marenić (klasa 470), Martin i Valent Sinković (dvojac na pariće), te Josip Glasnović (trap). Vaterpolisti, Tonči Stipanović (klasa laser) i Damir Martin (samac) osvojili su srebra, a Filip Hrgović (boks) i Blanka Vlašić (skok u vis) bronce.


Web stranica Igara
Hrvatska olimpijska delegacija
Projekt RIO 2016.

Vodič za prehranu sportaša - Rio2016
Lista hrvatskih sportaša na OI Rio 2016.
Stručni stožeri olimpijske delegacije Rio 2016.

Izvješće

 

5
3
2
 • Josip Glasnović
  1. mjesto   Sport: Streljaštvo   Natjecanje: OI Rio 2016.
 • Martin Sinković, Valent Sinković
  1. mjesto   Sport: Veslanje   Natjecanje: OI Rio 2016.
 • Sandra Perković
  1. mjesto   Sport: Atletika   Natjecanje: OI Rio 2016.
 • Šime Fantela, Igor Marenić
  1. mjesto   Sport: Jedrenje   Natjecanje: OI Rio 2016.
 • Sara Kolak
  1. mjesto   Sport: Atletika   Natjecanje: OI Rio 2016.
 • Damir Martin
  2. mjesto   Sport: Veslanje   Natjecanje: OI Rio 2016.
 • Tonči Stipanović
  2. mjesto   Sport: Jedrenje   Natjecanje: OI Rio 2016.
 • Hrvatska vaterpolska reprezentacija
  ( Marko Bijač, Luka Bukić, Damir Burić, Andro Bušlje, Maro Joković, Luka Lončar, Josip Pavić, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Javier Garcia Gadea, Ivan Krapić, Marko Macan, Sandro Sukno )
  2. mjesto   Sport: Vaterpolo   Natjecanje: OI Rio 2016.
 • Filip Hrgović
  3. mjesto   Sport: Boks   Natjecanje: OI Rio 2016.
 • Blanka Vlašić
  3. mjesto   Sport: Atletika   Natjecanje: OI Rio 2016.

Zagreb, 24. kolovoza 2016. - U srijedu, 24. kolovoza Hrvatski olimpijski odbor (HOO) dočekao je u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (MZLZ) posljednju skupinu hrvatskih olimpijaca s Olimpijskih igara u Riju, a to su zlatni veslači Martin i Valent Sinković, srebrni veslač Damir Martin, taekwondašice Lucija i Ana Zaninović te taekwondaš Filip Grgić. U ime HOO-a, pozdravio ih je glavni tajnik Josip Čop.

ZAGREB, 23. kolovoza 2016. (Hina) - Hrvatske vaterpoliste iz Dubrovnika koji su na Olimpijskim igrama u Riju osvojili srebrnu medalju dočekali su u Zračnoj luci Dubrovnik u ponedjeljak navečer prijatelji, rodbina, suigrači te novinari.

LUDBREG, 23. kolovoza 2016. (Hina) - Nekoliko tisuća Ludbrežana priredilo je veličanstven doček, kakav taj grad ne pamti, svojoj sportskoj heroini Sari Kolak koja je na Olimpijskim igrama u Riju osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja, a noćas, nekoliko minuta poslije ponoći autobusom iz Zagreba Sara je stigla na središnji gradski trg u Ludbregu i pridružila se velikom broju okupljenih sumještana.