Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatko Mateša i Josip Čop sa suradnikom, direktorom Marketinga Rankom Četkovićem sastali su se u Pekingu s predstavnicima Organizacijskog o...

Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatko Mateša i Josip Čop sa suradnikom, direktorom Marketinga Rankom Četkovićem sastali su se u Pekingu s predstavnicima Organizacijskog odbora ljetnih Olimpijskih igara koje će se održati 2008. u Pekingu u Kini.

Čelnici HOO-a imali su i odvojene sastanke sa Odjelom za odnose s nacionalnim olimpijskim odborima, Odjelom za smještaj sportaša i ostalih sudionika, Odjelom za transport, Odjelom za akreditacije i Odjelom za medije. Teme razgovora bila je i smještajna mogućnost za sportaše i ostale sudionike posebno s obzirom na potrebe projekta Hrvatska kuća.Izaslanstvo HOO je obišlo nekoliko hotela s liste Organizacijskog odbora koji bi mogli biti prikladni za smještaj tijekom OI. Posebna je pozornost posvećena prikladnosti kapaciteta s obzirom na poziciju, veličinu i smještaj vezanu za projekt Hrvatske kuće koja bi bila u funkciji promocije hrvatskog sporta, turizma i gospodarstva u cjelini. Inače, Hrvatska i Kina imaju bliske gospodarske i sportske kontakte, a 2003.godine potpisan je Memorandum o suradnji na području sporta između Državne uprave za sport NR Kine i Ministarstva prosvjete i sporta Republike Hrvatske.

Tijekom boravka u Pekingu, Izaslanstvo HOO i hrvatski veleposlanik u NR Kini Boris Velić, sastali su se i s predstavnicima Olimpijskog odbora Izraela. Razmijenjena su mišljenja o daljnjoj suradnji olimpijskih odbora Hrvatske i Izraela, te o predstojećoj skupštini Europskih olimpijskih odbora koja će se održati u prosincu ove godine u Irskoj.