PEKING, 13. kolovoza – Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša govorio je u Press centru HOO-a o predstojećim suparnicima i razlozima dobre igre naše reprezentacije na početku olimpijskog turnira. O reprezentaciji Argentine Repeša je rekao:

PEKING, 13. kolovoza – Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša govorio je u Press centru HOO-a o predstojećim suparnicima i razlozima dobre igre naše reprezentacije na početku olimpijskog turnira.
O reprezentaciji Argentine Repeša je rekao:
„Imaju pet NBA igrača i to igrača koji igraju vrlo bitne uloge u svojim klubovima. Da ne govorim da je Ginobili igrač, ako ne najbitniji, onda sigurno među dva tri, uz Duncana i Parkera, u Spursima. Scola i Oberto igraju vrlo bitne uloge u svojim klubovima, Delfino je igrao vrlo značajnu rolu u Torontu. Zbog Nocionija, ko ne zna, bila je bukvalno panika oko njegovog ugovora jer je igrač koji je najomiljeniji kod publike i publika nije htjela ni čuti da Chichago u sljedećoj sezoni ostane bez njega.
Prema tome, jedna momčad koja ima takvih pet igrača, kad dodate Prigionia koje je pravi playmaker, u smislu iskustva i svega onog što nosi Europska liga, onda samo možemo konstatirati da se radi o sjajnom timu. To je prva stvar. Druga stvar, oni su, uz Grke, sigurno najtvrđa ekipa, bez konkurencije. Oni igraju izuzetno tvrdo i nas očekuje zaista vrlo težak posao. Koliko mi možemo odgovoriti na tvrdu igru koju oni prezentiraju... Mislim da je Grčka jedina ekipa koja igra približno tvrdo kao oni“.

Hrvatska reprezentacija zasigurno je, zasad, najugodnije iznenađenje košarkaškog turnira, a Repeša to objašnjava sljedećim riječima:
„Izuzev možda Amerikanaca, ne postoji ni jedna ekipa na Olimpijskim igrama tako homogena, u smislu ujednačenosti kvalitete. Evo, primjerice, kad bi netko pitao tko je naš deseti igrač, ja bih imao jedno mišljenje, vi drugo, jedan novinar bi imao treće, četvrti bi imao četvrto mišljenje. Prema tome, mi imamo jako dugu klupu i u okviru jedne utakmice jednaesti ili deseti igrač može biti ključni igrač. Za jednu takvu ekipu nije se jednostavno pripremiti. Što prijeti kao unutarnja opasnost za takve ekipe? To su ekipe gdje je teško napraviti pravu hijerarhiju i ako ne postoji momčadsko jedinstvo na najvišoj razini, kao kod nas, dosta ekipa puca izuutra. Mi, na sreću, imamo to jedinstvo kao jednu psihološku komponentu 'stravično' bitnu, mentalnu čvrstoću, za sada isto 'stravično bitnu' i faktički svaki od igrača zna da ima netko drugi tko može uskočiti na njegovo mjesto. To je za sada naša velika prednost“. (M.Š.)