PEKING, 31. srpnja 2008. – Osvajač brončane medalje u paru na OI u Ateni, Mario Ančić zbog bolesti definitivno je otkazao nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu, potvrdila je Marina Mihelić, vođa ekipe hrvatske teniske olimpijske reprezentacija u Pekingu.

PEKING, 31. srpnja 2008. – Osvajač brončane medalje u paru na OI u Ateni, Mario Ančić zbog bolesti definitivno je otkazao nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu, potvrdila je Marina Mihelić, vođa ekipe hrvatske teniske olimpijske reprezentacija u Pekingu. Mario Ančić obavio je liječnički pregled u Cincinnatiu, gdje mu je doktor savjetovao dodatne pretrage i pauzu od tenisa. Nakon razmišljanja, Mario je teškom mukom morao donijeti odluku o otkazivanju nastupa u Pekingu, iako mu je to bio glavni cilj ove sezone.
Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša telefonski se čuo s Mariom i izrazio žaljenje zbog otkazivanja nastupa na Igrama, ali kako je rekao „Hrvatski olimpijski odbor stoji iza Marijeve odluke jer zdravlje sportaša je na prvom mjestu“.Marina Mihelić već je kontaktirala ITF vezano uz zamjenu za Maria Ančića u igri parova. Na teniskom olimpijskom turniru parove bi trebali igrati Ivan Ljubičić i Marin Čilić, ukoliko ITF to prihvati, a kako trenutačno stvari stoje, to će se najvjerojatnije i dogoditi.