PEKING/QINGDAO, 26. srpnja 2008. - Hrvatska olimpijska delegacija bit će smještena u dva Olimpijska sela - u Pekingu i u Qingdaou, gradu udaljenom oko 642 km zračne linije od kineske prijestolnice u kojem se odvijaju jedriličarska natjecanja.

PEKING/QINGDAO, 26. srpnja 2008. - Hrvatska olimpijska delegacija bit će smještena u dva Olimpijska sela - u Pekingu i u Qingdaou, gradu udaljenom oko 642 km zračne linije od kineske prijestolnice u kojem se odvijaju jedriličarska natjecanja. Hrvatska olimpijska jedriličarska reprezentacija broji ukupno 10 sportaša.

U Qingdao su stigli i prvi članovi delegacije, zamjenik šefa Misije Ivo Jaić i član stručnog tima Marko Mišura. Nakon validacije (potvrde) akreditacija, preuzeli su sobe u Olimpijskom selu koje je smješteno u neposrednoj blizini regatne staze i press centra. Prema prvim izvještajima, pripreme za dolazak hrvatskih jedriličara teku prema planu; preuzete su sobe u Olimpijskom selu, a u slijedećim danima članovi Misije će preuzeti i brodove u klasama laser radial i daska koje osigurava organizator. Kinezi su ljubazni i na usluzi, jedino što vremenske prilike za sada ne idu na ruku jedriličarima. Nad Qingdao se nadvila magla, nema vjetra, ali se svi nadaju kako će se do početka treninga i natjecanja situacija poboljšati.

Hrvatski jedriličari u Qingdao stižu 3. kolovoza 2008., a jedriličarska natjecanja počinju 9. kolovoza kada prvi na regatnu stazu izlazi Ivan Kljaković Gašpić u klasi Finn.