Hrvatska kuća - Hrvatska domovina Marka Pola U vrijeme mnogih modernih načina promicanja nacionalnih, gospodarskih i kulturnih dostignuća neke zemlje nesumnjivo je jedan od najboljih kad ih promiču njezini olimpijci na Olimpijskim igrama. Upravo je to dobar razlog da se za vrijeme Olimpijskih igara organiziraju nacionalne olimpijske kuće i do detalja osmisle njihov sadržaj i koncepcija.


Hrvatska kuća - Hrvatska domovina Marka Pola

U vrijeme mnogih modernih načina promicanja nacionalnih, gospodarskih i kulturnih dostignuća neke zemlje nesumnjivo je jedan od najboljih kad ih promiču njezini olimpijci na Olimpijskim igrama. Upravo je to dobar razlog da se za vrijeme Olimpijskih igara organiziraju nacionalne olimpijske kuće i do detalja osmisle njihov sadržaj i koncepcija. Osnovni je cilj stvoriti mjesto susreta hrvatskih sportaša, domaćih i stranih gostiju, gospodarstvenika i izvjestitelja s Olimpijskih igara. Od tog oprobanog i uspješnog modela nije se odstupilo ni u planiranju organizacije „Hrvatske kuće“ na Olimpijskim igrama u Pekingu, uz neke izmjene.

„Hrvatska kuća“ u Pekingu planirana je i pripremana u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom turističkom zajednicom, poduzećima T-HT, Podravka, Jamnica, Kutjevo, adriatica.net i Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Pekingu. Smještena je u hotelu Zhaolong i u njoj je organiziran press centar HOO-a.

Zašto „Hrvatska kuća“ pod nazivom „Hrvatska domovina Marka Pola“? Ponajprije zbog Kineza. Naime, prilično je teško prosječnom Kinezu, čak i bolje informiranom, objasniti gdje je Hrvatska, ali za Marka Pola znaju čak i slabije obaviješteni. Dakle, na Olimpijskim igrama u tom dalekoistočnom mnogoljudnom i gospodarstvenom gigantu bilo je logično povezati Hrvatsku i Marka Pola.

Voditelj projekta „Hrvatska kuća“ je Ranko Ćetković, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskgo odbora za marketing