O hrvatskoj olimpijskoj delegaciji na Igrama XXIX.olimpijade u Pekingu od 8. do 24. kolovoza skrbi Misija na čelu sa šefom Damirom Šegotom, inače pomoćnikom glavnog tajnika za olimpijski program Hrvatskog olimpijskog odbora. Misija broji deset članova a njeni su operativci, izuzev šefa Misije, olimpijskog atachea i press atachea HOO-a, u Pekingu u dva turnusa.

 

Sastav Misije hrvatske olimpijske delegacije OI Peking 2008. :

Damir ŠEGOTA, šef Misije hrvatske olimpijske delegacije OI Peking 2008. Damir Šegota rodio se 22. svibnja 1966. u Zagrebu. Funkciju šefa Misije obnašao je na OI Atena 2004., MI Almeria 2005. i ZOI Torino 2006. te većini višesportskih priredbi na kojima su sudjelovale hrvatske športske delegacije od 2004. godine. U Hrvatskom olimpijskom oboru obnaša dužnost pomoćnika glavnog tajnika i zadužen je za upravljanje Uredom za olimpijski program.

 

Miroslav ZEČIĆ, zamjenik šefa Misije
Miroslav Zečić rodio se 9. rujna 1975. u Zagrebu. Na Igrama u Pekingu u svojstvu zamjenika šefa Misije koordinirat će rad ureda Misije. U Hrvatskom olimpijskom odboru radi kao stručni suradnik višesportskih priredbi u Uredu za olimpijski program.

 

Igor MERLIN, olimpijski attache
Igor Merlin rodio se 24. kolovoza 1978. u Zagrebu. Na Olimpijskim igrama sudjeluje prvi put i obnaša dužnost olimpijskog atachea za OI Peking prema izboru i odluci Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora 2006. Profesor je kineskog jezika i kulture, zaposlen u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini zadužen je za upravljanje konzularnim poslovima, a pokriva područja sporta, kulture, znanosti i prosvjete.

 

Gordana GAĆEŠA, press attache
Gordana Gaćeša rodila se 13. lipnja 1975. u Zagrebu. Na Zimskim olimpijskim igrama Torino 2006. vodila je press centra Hrvatskog olimpijskog odbora organiziran u Hrvatskoj kući. Na Mediteranskim igrama u Almeria 2005. bila je press attache hrvatske mediteranske sportske delegacije. U Pekingu je zadužena za koordinaciju komunikacije medija i hrvatske olimpijske delegacije. U Hrvatskom olimpijskom odboru vodi poslove odnosa s javnošću.

 

Višnja PERAN, članica Misije
Višnja Peran rodila se 11. studenoga 1967. u Zagrebu. Na Igrama u Atlanta 1996., bila je zamjenica šefa misije, a na OI Atena 2004. i Zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006. članica misije hrvatske olimpijske delegacije zadužena za koordinaciju rada ureda misije. Kao članica misije hrvatskih sportskih delegacija radila je na većini višesportskih natjecanja od 1996. godine. U Hrvatskom olimpijskom odboru stručni je suradnik za višesportske priredbe u Uredu za olimpijski program.

 

Zoran ŠTEFEC, član
Zoran Štefec rodio se 30. srpnja 1971. u Koprivnici. Na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006. bio je član misije zadužen za koordinaciju rada ureda Misije. Kao član misije sportskih delegacija Hrvatskog olimpijskog odbora radio je na većini višesportskih natjecanja od 2001. U Hrvatskom olimpijskom odboru voditelj je razvojnih višesportskih programa u Uredu za olimpijski program.

 

Andreja VADLA, članica
Andreja Vadla rodila se 29. ožujka 1977. u Zagrebu. U Hrvatskom olimpijskom odboru vodi operativne poslove tajništva HOO-a. Na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006. bila je zadužena za asistenciju voditelju Hrvatske kuće. Na EYOF Lignano Sabbiadoro 2005., kao članica misije bila je zadužena za operativne poslove ureda u Lignanu Sabbiadoru.

 

Maja ČIZMIĆ REGULA, članica
Maja Čizmić Regula rodila se 6. svibnja 1977. u Zagrebu
U Hrvatskom olimpijskom odboru radi na poslovima stručne suradnice za web portal u Odjelu za informiranje i izdavaštvo. Na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. bila je članica misije hrvatske sportske delegacije zadužena za operativne poslove ureda misije.

 

Maja JURIČAN, članica
Maja Juričan rodila se 26. veljače 1985. u Zagrebu
Na Olimpijskim igrama prvi put sudjeluje. Kao članica Misije zadužena je za operativne poslove ureda Misije u Pekingu. U Hrvatskom olimpijskom odboru obavlja operativne poslove Ureda za marketing.

 

Sandra BURIĆ, članica
Sandra Burić rodila se 5. siječnja 1972. u Zagrebu. Na Olimpijskim igrama sudjeluje prvi put i vodi operativne poslove ureda Misije. U Hrvatskom olimpijskom odboru obavlja operativne poslove Ureda za nacionalne sportske saveze.