ZAGREB,14.veljače 2008. - Šef Misije hrvatske olimpijske delegacije OI Peking 2008 Damir Šegota i koordinator organizacije Hrvatske kuće u Pekingu Ranko Ćetković održali su u četvrtak, 14. veljače u...

ZAGREB,14.veljače 2008. - Šef Misije hrvatske olimpijske delegacije OI Peking 2008 Damir Šegota i koordinator organizacije Hrvatske kuće u Pekingu Ranko Ćetković održali su u četvrtak, 14. veljače u sjedištu Hrvatskog olimpijskog odbora, prvi sastanak sa svim koordinatorima iz nacionalnih saveza, njih 18, o pripremama i nastupu hrvatskih sportaša na predstojećim ljetnim olimpijskim igrama u Pekingu.

Uz informacije o broju kandidata, procedurama akreditacija, smještaju, rasporedu i spremnosti objekata u Pekingu, operativnom financijskom izvršenju programa Ol Peking, te prijevozu o kojem skrbi Adriatica.net (službena agencija HOO-a za prijevoz i karte), te uvozu opreme (Schenker službena agencija BOCOG-a za uvoz opreme ), dvojica su pomoćnika glavnog tajnika HOO-a izvijestili i o obvezama športaša službenih osoba delegacije te matičnih sportskih saveza kako u pogledu standarda i korištenja olimpijskog nazivlja od 1. do 27. kolovoza ove godine, tako i ograničenjima sponzorskih obilježja marketinških partnera nacionalnih sportskih saveza i sportaša, carinskim propisima i drugim neophodnim zadacima koje Hrvatski olimpijski odbor mora odraditi od Pekinga i za vrijeme Igara a prema strogim pravilima Organizacijskog odbora Igara (BOCOG).

Koordinator Hrvatske kuće u Pekingu, a koja će biti mjesto susreta sportaša i novinara, članova stručnih stožera, hrvatskih i kineskih gospodarstvenika, pozvao je na sveopću kooperativnost koordinatora, sportaša i članova njihovih stručnih stožera i u pogledu medijske suradnje a za potrebe promocije hrvatske sportske baštine i Hrvatske u cijelosti.